RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gode på dugnad


En fersk rapport viser at hele 36 prosent av minoritetsbefolkningen deltar i dugnadsarbeid. Her jobber Azmat Jabeen og Maroof Hussain som frivillige under en tidligere Melafestival. Arkivfoto.
En fersk rapport viser at hele 36 prosent av minoritetsbefolkningen deltar i dugnadsarbeid. Her jobber Azmat Jabeen og Maroof Hussain som frivillige under en tidligere Melafestival. Arkivfoto.
Minoritetsbefolkningen står ikke tilbake for etnisk norske når det gjelder dugnadsarbeid.

GRORUDDALEN: Det skriver Dagsavisen i dagens utgave. En undersøkelse utført av Institutt for samfunnsforskning og Rokkan-senteret viser at hele 36 prosent av minoritetsbefolkningen deltar årlig i frivillig arbeid.

Uformelt dugnadsarbeid

Selv om tilsvarende tall for etniske nordmenn er 49 prosent, mener forsker Dag Wollebæk at forskjellen forsvinner når man justerer for utdannelsesnivå, inntektsforskjeller og en høyere andel minoritetsbefolkning i byer.

Myten om at innvandrerbefolkningen deltar mindre i frivillig arbeid står dermed for fall.

– Man har antatt at innvandrere har lav deltakelse fordi man har sett på organisasjonsmedlemskap, men ser man på konkret frivillig arbeid, er bildet annerledes, sier Wollebæk til Dagsavisen.

– Mestre i frivillighet

Stortingspolitiker og Furuset-beboer Akthar Chaudhry støtter denne oppfatningen om uformell frivillighet. Han tilbringer sommerdagene i pølsebboden på Norway Cup.

– Erfaringen min fra Pakistan er at de er mestre i frivillighet. Så det er ikke typisk norsk å være god til frivillighetsarbeid. I norge er dette arbeidet veldig organisert, mens det i Pakistan er uformelt, sier han til Dagsavisen.

Rapporten inkluderer innvandrere som har bodd i Norge i mer enn fem år og behersker norsk, hovedsaklig fra Afrika og Asia.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere