RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gode råd om trim for hvermannsen


Grete Waitz snakker varmt om treningstipsene i boken "Løp din egen maraton" som gir veiledning og starthjelp også til de helt utrente.
Grete Waitz snakker varmt om treningstipsene i boken "Løp din egen maraton" som gir veiledning og starthjelp også til de helt utrente.
Løperdronningen Grete Waitz tok lørdag turen innom sitt lokale senter på Sæter for å signere bøker og snakke om sitt prosjekt - Aktiv mot kreft.

SÆTER: Kunder og andre interesserte som besøkte G-Sport på Sæter lørdag, fikk anledning til å slå av en prat med Grete Waitz som selv er bosatt i området. Med seg hadde hun boken «Løp din egen maraton» som ble lansert 14. april i år.

For alle

Dette er en bok for hvermannsen, og den er ment å oppmuntre alle til et mer aktivt liv. Som det står på forsiden av boken, «Gi meg en måned, og jeg lover deg stor fremgang. I kroppen og hodet.» Men det gjelder å begynne rolig. Hvis man ikke har trent på flere år så bør man ikke starte med å løpe 42 kilometer. Start med rask gange, sier løperdronningen og legger til at boken er skrevet på en personlig måte og at hun ofte bruker seg selv som eksempel.

Boken skisserer ulike treningsopplegg - noen for de mer erfarne trimmere, men også for dem som starter helt utrent.

Dette opplegget baserer seg på trening tre ganger i uken og tar utgangspunkt i at man starter med å gå og jogge før man begynner å løpe. Hvis man følger opplegget trinn for trinn, skal man være i stand til å jogge i 50 minutter etter én måned.

Alle har tid til å trene tre dager i uken, sier hun og legger til at det ikke er så mye som skal til før man merker forbedring.

Aktiv mot kreft

Boken ble først utgitt i USA og Grete Waitz skrev den i samarbeid med Gloria Averbuch.

Den norske utgaven er tilrettelagt for norske forhold og er illustrert med bilder fra norske løp. Grete Waitz' inntekter fra boken går uavkortet til stiftelsen «Aktiv mot kreft».

Dette er en stiftelse som ble startet av Grete Waitz og Helle Aanesen i november 2007. Målet er å generere inntekter til kreftforebyggende tiltak ved å motivere bedrifter og privatpersoner til økt fysisk aktivitet.

Deltakelse i idrettsarrangementer er den viktig del av stiftelsen som er basert på idé og inspirasjon fra veldedighetsprogrammet «Fred's Team» i USA.

Gjennom Aktiv mot kreft kan man blant annet kjøpe startlisenser til Birkebeinerrittet den 30. august 2008, Oslo Maraton den 28. september 2008 samt New York Marathon som går av stabelen 2. november i år. Inkludert i prisen er blant annet en donasjon til Aktiv mot kreft sitt arbeid.

Grete Waitz, som har vunnet New York maraton hele ni ganger, har selv erfart hvor viktig trening og velvære er i kampen mot kreft. Hovedformålet til Aktiv mot kreft er å finansiere trenings- og aktivitetssentre for kreftpasienter etter modell av «Pusterommet» på Ullevål universitetssykehus som ble åpnet i 2007.

Videre jobber stiftelsen for å finansiere en PET-scanner til Ullevål universitetssykehus. Aktiv mot Kreft ønsker å forebygge kreft gjennom å motivere og tilrettelegge for økt fysisk aktivitet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere