Gode som gull på sagaøya

Elida, Markus, Johannes, Torgeir og Henning på båttur rundt Vestmannaeyir.

Elida, Markus, Johannes, Torgeir og Henning på båttur rundt Vestmannaeyir.

Korsvolls unge sjakkspillere hadde en nordisk mesterskapstittel å forsvare da de reiste til Island i helgen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Elida, Markus, Johannes, Torgeir og Henning med lagleder Johs. mottar medaljer fra representant fra det islandske sjakkforbund. Foto: Privat

KORSVOLL/ISLAND: Og gull ble det. Vinnerlaget bestående av Henning og Torgeir Kjøita, Johannes Høva Bøhler, Markus Teigset og Elida Brekke representerte Korsvoll skole i det nordiske skolemesterskapet på øya Vestmannaeyir, om lag 40 kilometer fra Reykjavik.

Forventningspresset på de fem spillerne var stort. For med seier på Aaland i fjor, var Korsvoll regjerende nordiske mestere i sjakk for barneskolelag da de kom til sagaøya. Men Korsvoll-ungdommen ledet fra start til mål, og endte med 13,5 partipoeng, foran Island og Sverige på delt andreplass med 10,5 poeng.

Norgesmestre også

Interessen for de dobbelte gullvinnerne var derfor stor, og de fem måtte tålmodig la seg intervjue på islandsk TV.

Send deltakerne din gratulasjon i kommentarfeltet under artikkelen!

Nordisk skolemesterskap arrangeres årlig, og arrangementet går på omgang mellom de nordiske landene. Korsvoll kvalifiserte seg som turneringens norske representanter ved å vinne norgesmesterskapet tidligere i år. Seks skolelag deltok, fra Norge, Sverige, Danmark, Finland og Island.

Stort lokalt sjakkmiljø

Korsvoll-elevene er tilknyttet «Schakklubben av 1911s Ungdom». Klubben har de seneste årene hatt omtrent 500 medlemmer, de fleste bosatt i Oslo nord/vest. Klubben er tilsluttet Oslo Sjakkrets Ungdom og Ungdommens Sjakkforbund. 1911s Ungdoms ukentlige aktivitet består av sjakk på skoler og i klubblokalene på Damplassen. Klubben arrangerer skolesjakk på Kjelsås, Korsvoll og Kringsjå skoler, har trening for viderekomne og en egen jentegruppe.

Ikke bare sjakk

Selv om det var sjakken som var hovedfokuset for gjengen fra Korsvoll, fikk de tid til å oppleve litt av den fantastiske naturen på Island. I et reisebrev forteller de dette:

Se bilder fra spillernes eget fotoalbum HER!

«For å komme seg til Vestmannaeyir ble vi fraktet over fra fastlandet med små propellfly med plass til 59 passasjerer. Lokalbefolkningen som teller 4000 innbyggere sto klare med stor dugnadsånd og vartet oss opp med mange flotte opplevelser. Vi fikk være med på Lundefuglfangst, båttur, museumstur og hele laget fikk også tid til ridetur på islandshester. Selv om sjakkspillere er idrettsfolk på høyt nivå – sjakk er jo også en idrett – ble nok låra litt støle etter en flott ridetur i islandsk natur.»

Rekruttlag neste år

Alle guttene på laget går nå på Nordberg ungdomsskole, så til neste år må Elida stille med rekrutter på laget. Men det er flere gode lag på flere av skolene i Nordre Aker, så det er ikke umulig at bydelen kan representere Norge med et sterkt lag også neste år.


Se bilder fra spillernes eget fotoalbum HER!LES MER OM SJAKK I NORDRE AKER:

Odd Martin (15) vil bli stormester
Grefsen-tigre klorte fra seg i sjakk-NM
Norges skarpeste sjakkhjerner

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.