Gå til sidens hovedinnhold

Gode sommerdager med frivillig hjelp

Frivillighets-sentralen på Lambertseter har såvisst ikke ligget i dvale i sommer.

Lambertseter: – For oss er det viktig å være tilstede og ha tilbud til brukerne våre i de lange, stille sommermånedene når mange blir sittende alene fordi pårørende reiser bort, sier leder Kai Adelsøn.

Han forteller at de i sommer har hatt uvanlig mange praktiske oppdrag i form av henting av rullestoler og rullatorer fordi flere har ønsket å komme seg ut.

– Vi har også stilt opp med mange turvenner og følgebistand for å komme til lege, sier Adelsøn.

Del på Facebook

Sommeropphold

I det daglige holder frivillighetssentralen til i «nye Lamberthjørnet» i kirken. Men Kai Adelsøn ønsket at brukerne skulle få litt forandring, og tok de derfor med seg på et fire ukers «sommeropphold» til Lambertseter gård. Noe brukerne har satt stor pris på.

– De har kost seg i verandastuen og og sittet med kaffe og kaker ute på plenen. I tillegg har vi hatt selskaper med underholdning forteller han.

– Og det tradisjonelle besøket fra dagsenteret på Nordseterhjemmet, med allsang, underholdning og servering av frokost og middag, ble gjennomført sist onsdag, legger han til.

Bussturer

Adelsøn synes det i tillegg til å ha et godt daglig tilbud, også er viktig å ta brukerne med seg på dagsturer.

– Våre 14.daglige sommerbussturer er gull verdt for de som ellers ikke kommer seg noe sted, forteller han.

I juli/august har turene gått til Bygdøy folkemuseum, Blaafarveværket/Nyfossum og Vikersundbakken, og nå sist var vi på Samvirkemuséet på Gjettum etter å ha vært innom både Holmenkollen og Bærums verk

Sanseopplevelse

– Det har vært stor stemning og full buss med 50 påmeldte, kafferast og lunsj underveis. Samvirkemuseet var rene sanseopplevelsen for brukerne våre. Et rikholdig museum med det som må være landets største samling av gamle landhandelaktuelle varer, forteller Kai Adelsøn.

Kitty Jernbekk, som var med på turen, sa det slik

– Se melkeflaskene, jeg solgte både de blanke og de brune i min tid i butikk!

Reklame

Black weekend: Salgene fortsetter - Her får du oversikten du trenger