Gode tapere

Ute av cupen: Christoffer dahl og KFUM/Oslo har spilt ferdig i årets NM.

Ute av cupen: Christoffer dahl og KFUM/Oslo har spilt ferdig i årets NM.

KFUM hadde ballen mest og var bedre enn Moss i store deler av kampen. Det hjalp lite. For det var Moss som traff nettmaskene flest ganger og dermed er cupeventyret for Ekeberg-gutta over.

Moss: – Vi spiller best og fører kampen, sier KFUM-trener Ståle Andersen til Nordstrands Blad etter 3-1 tapet.

KFUM hadde planer om å overraske Moss med flere lange baller enn vanlig, men mot et tilsynelatende tamt Adeccoliga-lag var det unødvendig. Vertene sleit med å sette et ordentlig press og KFUM kunne føre kampen slik dem ville. Det gjorde dem også- uten nevneverdige resultatet.

– Vi har ikke nok store sjanser. Vi burde kanskje vært mer gjennombrudsshissige, sier Andersen.

For det var Moss som åpnet målkontoen og sto for flest nettkjenninger på Melløs Stadion.

Sjokkåpning

Etter bare fire minutter førte Niclas Heia Moss i føringen. Heia banket til fra 25 meter og ballen suste inn bak sisteskansen Stian DeWahl.

Da sjokkåpninga for Oslo-klubben hadde lagt seg, førte KFUM banespillet totalt. De virkelig store sjansene uteble, bortsett fra en åpenbar mulighet midtveis i andre omgang.

Stian Sortevik dro seg elegant gjennom tre Mossespillere før han fyrte avgårde et skudd fra 16 meter. Moss-keeperen var nødt for å gi retur og ballen endte opp hos Markus Norheim Cham. Sistnevnte brukte alt for lang tid på avslutningen. Det er han smertelig klar over.

– Jeg burde satt den med venstrebeinet, men klønet det litt til for meg selv, sier KFUM sin toppscorer.

Selv om KFUM spilte finest fotball og hadde ballen mest, var det ringreven Kenneth Kvalheim, som økte ledelsen til Moss etter 66 minutter. Spissen vendte enkelt bort Thomas Sæther, før han satte ballen kontant i mål.

– Holder et godt nivå

KFUM ble idømt straffespark 15 minutter før slutt, da en spiller fra Moss handset i feltet. Straffen tok Erik Jonvik og unggutten hadde ingen problemer med å overliste Andreas Eikum i Moss-målet. Jonvik har bommet to ganger tidligere i serien, men mot Moss fikk han fornyet tillit hos Andersen.

– Det er flott at Ståle Andersen fortsatt har troen på meg, sier målscoreren som samtidig innrømmer at det var litt ekstra surt å tape mot Moss.

– Det er bittert å gå ut av NM, men morsomt å vite at vi holder et godt nivå mot et Adeccoliga-lag.

– Dårlig trent

KFUM-trener Ståle Andersen forklarer nederlaget slik.

– Det er litt tilfeldig at vi taper, men de var gode i boksen. Det utnyttet dem, sier Andersen. 40-åringen er overrasket over at de fikk lov til å holde ballen såpass mye som de gjorde på Moss sin hjemmebane.

– Vi for lov til å holde ballen veldig mye. Jeg hadde sett for meg større trøkk fra dem, forklarer Andersen og utdyper.

– De så rett og slett litt dårlig trent ut.

Førstkommede lørdag er det toppoppgjør for KFUM i 2. divisjon mot serietoer Raufoss. Der lover Ståle Andersen seier og muligens comeback.


– Jeg føler meg lett i beina om dagen og vi har mange skader, så kanskje jeg spiller noen minutter, sier Andersen og smiler.

Han tror Raufoss passer KFUM godt i måten de spiller på.

– Raufoss er et spillende lag, det står godt til oss. Det er kunstgress og det er en kamp vi skal vinne, sier KFUM-treneren.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Fotball

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag