RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Godkjenner homoparade


Politiet godkjenner den nye ruta for homoparaden, som i år starter på Grønland. ARKIVFOTO
Politiet godkjenner den nye ruta for homoparaden, som i år starter på Grønland. ARKIVFOTO
Politiethar godtar Skeive dagers ønske om å endre ruta for homoparaden 26. juni.

GRØNLAND: – Vi er kjempeglade for den velviljen vi har møtt hos politiet. Vi får nå realisert et ønske gjennom flere år om å inkludere den mest fargerike bydelen i Oslo feiringen av Skeive dager. Hele poenget med paraden er jo nettopp å vise fram og hylle mangfoldet, sier styreleder Stein Runar Østigaard i Skeive dager.

«Muslimsk bydel»

Diskusjonen om å endre ruta på homoparaden starta for alvor i august i fjor, etter at et homofilt par ble overfalt på Grønland. Overfallsmannen reagerte på at de to mennene leide hverandre, og erklærte at Grønland er en muslimsk bydel.

Dermed søkte Skeive dager politiet om å få endra ruta på årets parade, og nå har de altså fått søknaden godkjent.

Les også: – Verken muslimsk eller skeiv bydel

I følge en pressemelding sendt ut av Skeive dager er paraden et hyllest til mangfoldet. De påpeker også at paraden de siste åra har blitt litt bortgjemt i bybildet. Dette skal også være en av grunnene til at de ønsker å flytte paraden østover.

– Samtidig er tyngdepunktet i sentrum i ferd med å flytte seg østover, og da følger vi naturligvis etter. Vi vil være synlige, og da må paraden gå i områder hvor folk er. Samtidig vet vi at Gamle Oslo er en bydel med veldig mange skeive innbyggere, sier Stein Runar Østigaard.

Homofiles rettigheter

Hovedtemaet for årets Skeive dager er den norske homobevegelsens 60-årsjubileum. Østigaard håper at mange av deltakerne benytter paraden i år til å hedre alle dem som har stått opp og kjempet fram homofiles rettigheter opp gjennom alle disse årene.

Årets parade går av stabelen 26. juni klokka 13, fra Platous gate. Derfra går de gjennom Grønland, sentrum og ender opp på Rådhusplassen klokka 15.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere