*Nettavisen* Nyheter.

Godkjent première

Steven Larsson presterte godt mot Elverum og satte inn syv mål bak Morten Nergaard. Foto: Foto: Thomas Granerød

Oppsals håndballherrer hadde en firemålsledelse mot favorittene fra Elverum tyve minutter før slutt, men sviktet da det gjaldt som mest i seriepremièren.

Klikk på bildet for å forstørre.

Arne Veum sto en praktkamp i Oppsal-målet. Foto: Foto: Thomas Granerød

Klikk på bildet for å forstørre.

Hyggelig at så mange tilskuere overvar Oppsal sin retur til det ypperste håndballselskap. Foto: Foto: Thomas Granerød

OPPSAL: Nyopprykkede Oppsal spilte til godkjent som ferske Postenliga-spillere, men må rette på et par elementære ting for å slå topplag som Elverum.
– Vi må sette sjansene våres, for dem hadde vi mange av. Det er derfor vi tapte denne kampen, sier lagets svenske toppscorer Steven Larsson, som noterte seg for syv fulltreffere i søndagens oppgjør.

Altfor høye skuldre

Dette har Larsson helt rett i. Enkelte perioder i den første omgangen, og i kampens siste 20 minutter, bar preg av debutanter med altfor høye skuldre foran Morten Nergaard i Elverum-målet. Angrepene var også tidvis urytmiske i de samme periodene, med altfor ivrige og tidlige skuddforsøk.

Positivt å skape mange sjanser

Men, det positive var at Oppsal kom til alle disse sjansene og at laget med litt mer innkjøring i det ypperste selskap nok vil rette på nettopp avslutningene sine - og da kan laget fort vinne slike oppgjør mot presumtivt bedre motstandere;
– Ja, jeg synes vi hadde gode muligheter til å vinne denne kampen etter å ha ligget under med to mål til pause. Vi spilte kjempebra de første ti minuttene etter pause, ledet med fire mål og hadde da kontroll, men syv minutters famling i blinde gjorde at Elverum klaret å hente oss opp, det er surt, men får tilskrives premiérenerver, avslutter Larsson med et aldri så lite smil.

Satte opp veggen

Oppsals beste spiller sammen med nevnte Larsson var uten tvil sisteskansen Arne Veum. Målvakten fungerte ofte som en håpløs hindring for Elverum-avslutterne, men dessverre for Veum og Oppsal så fungerte ikke laget like godt offensivt som defensivt i denne kampen.
– Er fornøyd over egen innsats, men det er veldig surt å tape her når vi har dem i kne på 18-14, sier Veum og legger til;
– Vi brenner helt klart altfor mange og store sjanser, vi scorer 23 mål på hjemmebane og da vinner man ikke over så gode lag som Elverum. Vi tok ikke vare på muligheten, her kunne vi virkelig ha sluppet en liten bombe, avslutter keeperkjempen til Nordstrands Blad.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.