Godkjente miljøvenner

Barnehagesjef Tommy Grotterød i Bydel Østensjø går god for miljøinnsatsen i Østensjøstua barnehage.Her sammen med skolestarterne Tiril (bak fra venstre), Sofie, Una, Madeleine, Nigmat og Isam. Foran: Joachim, Emma og Kirisan. $PHOTOCREDIT_ON$Olsen$PHOTOHEADER_ON$$PHOTOHEADER_OFF$$PHOTOCREDIT_OFF$

Barnehagesjef Tommy Grotterød i Bydel Østensjø går god for miljøinnsatsen i Østensjøstua barnehage.Her sammen med skolestarterne Tiril (bak fra venstre), Sofie, Una, Madeleine, Nigmat og Isam. Foran: Joachim, Emma og Kirisan. $PHOTOCREDIT_ON$Olsen$PHOTOHEADER_ON$$PHOTOHEADER_OFF$$PHOTOCREDIT_OFF$ Foto: BEGGE foto: Nina Schyberg

Med miljøfokus og kildesortering håper Østensjøstua å bli godkjent som miljøbarnehage. Målet er å heise Grønt Flagg.

Grotterød signerte mer enn gjerne Østensjøstuas søknad om å bli miljøbarnehage med Grønt Flagg.$PHOTOHEADER_ON$$PHOTOHEADER_OFF$

Kirisan og Sofie sjekket at bydelen har kildesorteringen i orden. $PHOTOHEADER_ON$$PHOTOHEADER_OFF$

Grotterød serverte juice og bamsebums til barna.

ØSTENSJØ: Grønt Flagg er en internasjonal miljøsertifiseringsordning som henvender seg til barnehager og skoler.

Østensjøstua barnehage har lenge hatt fokus på miljøarbeid, men i fjor bestemte den foreldredrevne barnehagen på Bogerud seg for å ha det som eget satsningsområde.

Etter iherdig innsats innen kildesortering, strømsparing og andre miljøområder, fikk de i forrige uke Bydel Østensjø til å gå god for søknaden om å bli miljøbarnehage.

Viktig fokus

Torsdag 5. mai fikk de største barna være med til bydelshuset på Ryen.

Der serverte barnehagesjef Tommy Grotterød juice og bamsebums, før han velvillig signerte søknaden.

– Kildesortering er viktig for hele landet og verden, og jeg synes dere er kjempeflinke. Rapporten deres var spennende å lese, sa Grotterød.

– Jeg likte spesielt det dere skrev om at dere sier fra på en positiv måte hvis dere ser noen som sorterer feil.

Ekstra innsats

Østensjøstua holder til i en gate hvor den kommunale kildesorteringen ikke er kommet i gang ennå. Derfor må de gjøre en ekstrainnsats og gå til en container i nærmiljøet eller dra til en gjenbruksstasjon for å levere mye av avfallet de kildesorterer.

Skuffelsen var derfor stor da de nylig fikk avslag på en forespørsel om å besøke Grønmo fordi de er for unge.

– Det var dumt. Da vet de ikke sitt eget beste, svarte Grotterød da barnehagen fortalte dette.

Død fugl – restavfall

Barna plukker også søppel når de er ute på tur.

– Da sorterer vi det og kaster det i riktig søppelbøtte når vi kommer tilbake til barnehagen, fortalte de engasjerte barna.

– Jeg fant en død fugl hjemme en gang, fortalte en av guttene, før barna konkluderte med at den mest sannsynlig hørte hjemme blant restavfall.

Barna fortalte også litt om å brette kartonger, og at de store lærer opp de små i barnehagen.

Godkjente bydelen

Barna sjekket dessuten at bydelsadministrasjonen hadde kildesortering i sine lokaler. De kunne fornøyd konstatere at der var det egne kasser til både papir, matrester, plast og restavfall.

Og etter at barnehagesjef Tommy Grotterød hadde signert papirene og krysset fingre for at barnehagen blir godkjent, gikk turen videre til postkontoret for å sende søknaden.

– Vi håper å få Grønt Flagg i posten om noen uker. Miljøsertifiseringen vil bli feiret med en seremoni når utearealene våre er ferdig rehabilitert etter sommeren, forteller styrer Trine W. Hagalia i Østensjøstua barnehage.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.