RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Godlyd i knøtteformat


MINI: Er det mulig å få god lyd ut av to kredittkortstore bokser? Svaret er ja.
MINI: Er det mulig å få god lyd ut av to kredittkortstore bokser? Svaret er ja.
Imponerende lydkvalitet - størrelsen tatt i betraktning.

AUDIOVISUELT.NO: Høyttalere på størrelse med kredittkort, bare tykkere naturligvis, høres besnærende ut, men er akkurat hva Crystal USB er.

Kabinettet er bygd i plastikk, men konstruksjonen virker tung og solid, størrelsen tatt i betraktning.

Les også: Verdens minste USB Hi-Fi-høyttalere, ifølge produsenten

Bestykningen er to knøttsmål elementer, som vi drar kjensel på som diskantelementer i andre sammenlignbare PC-høyttalersett.

Produsenten kaller den patenterte teknologien for Humming Ports (forkortet Hump), som svært enkelt forklart går ut på at to elementer er plassert i hvert sitt kammer, med åpning i mellom.

Lydbølgene fra det ene elementet vandrer over i det andre kammeret, og på den måten skal de to elementene hjelpe hverandre med å produsere mer fyldig og klar lyd.

FORUM: Hjelp og tips til kjøp av høyttalere

Mangler trøkk i bånn

Det er ingen tvil om at disse høyttalerne produserer imponerende lydkvalitet størrelsen tatt i betraktning. At et par diskantelementer er i stand til å leverer et såpass bra lydbilde er imponerende.

Oppløsningen og stereobildet er det som imponerer mest, men også at høyttalerne leverer en viss bassproduksjon imponerer.

Men de fysiske lovene gjelder også for Crystal USB, slik at det jo mangler voldsomt mye trøkk i bånn.

Her finner du flere tester av lyd- og bildeprodukter

Skrivebordsbruk

Det hadde i så måte vært veldig interessant å se Crystal USB bli parret med en godt avstemt subwoofer, eller sett samme teknologi brukt med større elementer. Med mer tynge i bunn hadde bruksområdet blitt utvidet betraktelig.

På lave (les: "snakkbare") lydnivåer presterer høyttalerne et lydbilde som for mange vil gjøre nytten til skrivebordsbruk.

At de i tillegg ser bra ut og er svært portable er ingen ulempe. Hi-Fi eller ikke – til enkel bruk som "nærlydsprodusenter" på skrivebordet eller godlyd "på veien" gjør Crystal USB definitivt susen.

Les hele testen av Crystal USB på Audiovisuelt.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere