*Nettavisen* Nyheter.

Godnatthistorier ble TV-suksess

Politimannen Carl Christian Hamre omgitt av figurene Apa, Elfie og Ted fra animasjonsserien Vennebyen. Foto: PRESSEFOTO

Vennebyen flytter inn på Miniøya i helga.

TØYENPARKEN: Animasjonsserien Vennebyen er allerede solgt til nærmere 150 land. Nå kommer de populære figurene til barnefestivalen Miniøya i Tøyenparken, 28. og 29. mai.

LES OGSÅ: Årets «miniredaksjon» er klar for Miniøya

Jobber med Disney

Over en bro, bak en ås og under et fjell. Der ligger Vennebyen. Her bor politiapen Apa, brannelefanten Elfie og teddybjørnen Ted. Alle tre er under opplæring til å bli redningsmannskaper. Elfie er den eneste i verden som kan slukke brann med snabel. Og Apa er nok verdens eneste politiape..

Slik innledes historien, og ideen til Vennebyen kom etter at politimannen Carl Christian Hamre hadde fortalt sønnen sin nok en godnatthistorie om livet som politi i Bergens gater.

LES ALT OM MINIØYA HER

Men en kveld, i stedet for å fortelle om seg selv, gjorde han redningsmannskapene om til dyr, og dermed dukket karakterene i Vennebyen opp. Hamre jobber med partnere som Disney og Parthenon Entertainment (Byggmester Bob, Lokomotivet Thomas etc.).

Del på Facebook

Vennlig konkurranse

I forkant av Miniøya har festivalarrangøren hatt en vennekonkurranse med Miniøya-billetter som premie, der barna skulle fortelle hva som er så spesielt med akkurat deres venn. Følg med på dittoslo.no i helgen og les mer om Vennebyen og konkurransevinnerne der.

Her kan du se Miniøyas egen film

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.