RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Godt å være lokalkjent

"Godt grunnlag for egne meninger" er et velkjent begrep, og det fikk så uten tvil våre bystyrepolitiker på den årlige bussturen de hadde sist torsdag. Og gledelig og betryggende er det at de nå spesielt vet hvor Nordstrand og Søndre Nordstrand er. For det var nettopp i disse to bydelene politikerne ble oppgradert i sin kunnskap.

"Det er noe annet å ha sett disse stedene når vi senere skal behandle lokale saker" sa ordføreren. Og sett med lokalpatriotiske øyne var det godt å få være med på bussturen og virkelig få se at bystyrepolitikerne ble pøst på med lokal informasjon.

Voksenopplæring må man kunne kalle denne formen for kunnskapsløft. Og vi er overbevist om at den er nødvendig. For flere ganger var det faktisk deltakere på turen som ikke visste hvor de var.

Hvor ligger og hvordan blir byens nye videregående skole? Hvordan er det å bo på byens nyeste sykehjem. Hvordan er barnehagesituasjonen og hvordan skal Fjordbyen bli fra Sørenga og ut til Ormsund? Disse og mange andre spørsmål ble det gitt gode utredninger om. Og forhåpentligvis vil det sitte igjen en god del minner når aktuelle saker står på bystyrets kart.

Men det som skremmer litt, er hvor lite lokalkjent en del av byens politikere er. De som er engasjert i komiteene, er nok stort sett oppdatert, men mange har nok knapt vært på steder de skal fatte vedtak på.

En gang i året er bystyret på busstur-befaring, og arrangementet er en kombinasjon av muligheten til å se steder og få muntlig og skriftlig informasjon. Men det skjer mye i løpet av et år. Det er derfor viktig at engasjerte beboere i lokalmiljøene sørger for at toppolitikerne blir kontinuerlig oppdatert. Når lokale saker står på bystyrekartet, er det kanskje ikke så dumt å simpelthen invitere politikerne på besøk. La dem føle som et press å komme og få førstehånds informasjon. Det sier selv at ikke alle kan dra ut på hver enkelt sak. Men å få en "spesialist" i hver enkelt sak må vi kunne forlange. Det er tross alt bindende vedtak som fattes i bystyret, og da er det godt å ha førstehånds bakgrunn.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere