*Nettavisen* Nyheter.

Godt for gutta

En maskulin og kraftig sandwich som denne står seg best med et drikketilbehør som ligger i samme leia.

Selvfølgelig er det mulig å finne en rødvin som matcher. Selv om eggene gjør det vanskelig, vil en fruktig, frisk og bløt rødvin kunne klare seg. Hvitvin går enda greiere: Du trenger ikke den mest raffinerte, men en frisk en med god fruktighet og litt fedme. Musserende vin vil være enda morsommere!

Men skal du vise denne sandwichen din respekt, bør du gå til innkjøp av noen gode kvalitetsøl. Det finnes nå flere her i Norge som brygger øl i liten skala, og som er verdt å trekke fram: Nøgne Ø ved Grimstad, Haandbryggeriet i Drammen, Berentsen i Egersund er bare noen, og flere er på vei. Disse bryggeriene produserer både gode IPAs og forskjellige Ales som kunne storkost seg i selskap med denne blingsen her.

Aass Classic er en pils med smak som er lett tilgjengelig i mange dagligvarebutikker. Her får vi litt mer av alt, en litt mørkere pils med mer malt, humle, fylde og kropp samtidig som den har friskheten og den gode leskende munnfølelsen. Aass Classic passer veldig bra til seriøs brødmat som dette, men også til lettere mat generelt, hvor du trenger friskhet. Et drawback er et den kun fås kjøpt på boks.

41808 Grimbergen Blond, Br. alken-Maes, Belgia. Kr 29,50, 33 cl/ 6,7% alk (Bestillingsutvalg)

er for deg som vil ha enda mer trøkk. Her er det enda mer av alt; frukt, bitterhet og ikke minst sødme og alkohol. Den spiller særlig godt på lag med den varme ridderosten Tom-Victor brukte her. Totalt sett får vi et harmonisk og fyldig smaksbilde.

Et øl som er lettere tilgjengelig i fullsortinmentet på Polet, men muligens vanskeligere tilgjengelig i munnen, er

10212 Belhaven Twisted Thistle Ipa, Belhaven Brewery, Skottland. Kr 39,90, 50 cl/ 5,3%alk (Fullsortiment).

Dette smaker utpreget aromatisk, og preges av floral smak og duft. Ølet er lettere og friskere i munnen, med en frisk, sitrusaktig smak og en markant bitterhet i avslutningen. IPA skal jo være bitter, og denne kan kanskje bli litt for tøff for noen uten mat. Men med alt fettet og smøringen som er i denne blingsen, går det nok bedre: Da er nettopp denne bitterheten med på å skape liv.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.