RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Godt fornøyd med budsjettforslaget

Budsjettforslaget fra byrådet betyr en økning på 3,4 % for Bydel Østensjø. Det er bydelsdirektør Tove Stien godt fornøyd med.

- Vi er en av dem som får mest penger i det forslaget som foreligger. Det er foreslått en økning på 3,4 %, og vi er godt fornøyde med det utgangspunktet, sier bydelsdirektøren.
Tove Stien forteller at det bare er Bydel Vestre Aker som har større økning i budsjettforslaget. Også Bydel Søndre Nordstrand kan få en stor økning i budsjettet for 2006.

Iverksetter tiltak

Hvordan ligger Bydel Østensjø an budsjettmessig for 2005?
Tertialrapporten fra 31. august viste at vi lå an til å få et merforbruk på 10,7 millioner kroner, men det har vi allerede justert litt ned og ligger nå på rundt 8 millioner kroner. Jeg vil på BU-møtet 17. oktober vise til tiltak vi kan iverksette uten å redusere tjenestetilbudet, og vi vil dermed kunne havne på et prognostisert merforbruk på 5,6 millioner kroner, sier hun.
Bydelsdirektøren forklarer at det dreier seg om penger til stillinger som hun ser ikke vil bli besatt før 1. januar neste år.

Stort merforbruk

- Hva skyldes merforbruket?
Det skyldes i hovedsak økte utgifter i barnevernssektoren og mye kjøp av sykehjemsplasser. Det er også noe mer til hjemmetjenesten og økte utgifter til økonomisk sosialhjelp, men dette er på vei ned siden utviklingen her har snudd. Den kom for sent til at vi klarer å holde budsjettet på denne posten inneværende år, men vi er på riktig vei, forklarer Stien.

Utgifter til barnevern har økt betraktelig de siste fire månedene. Stien forteller at det er snakk om et prognostisert merforbruk på 6 millioner kroner.

Her er det merforbruk hele året og det har forverret seg for hver rapportering. Merforbruket ligger nå an til å bli på 9,5 millioner kroner. Det er store penger knyttet til dette området og det er alltid vanskelig å forutsi hvor mye penger det er behov for. Hun forteller at årsaken til årets økning blant annet har å gjøre med en økning i antall plasseringer og at planlagte utskrivninger og tilbakeføringer ikke har kunnet la seg gjennomføre.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere