*Nettavisen* Nyheter.

Godt naboskap

n n Møbelgiganten IKEA presenterte nye planer om utvidelse av varehuset på Furuset. På bare noen få år har varehuset vokst seg ut av nåværende kapasiteter. Salget på Furuset går over alle forventninger, sier IKEA-ledelsen. Furuset varehus er det fjerde største IKEA varehuset i hele verden når det gjelder omsetting. Arealmessig ligger de langt ned på listen.

n n Møbelvarehuset kan utvides på bare en side, der hvor idrettsanleggene til FIF ligger i dag. Etter alt å dømme kan den planlagte utvidelsen være bra butikk for FIF. Hele prosjektet kommer til å koste rundt 700 millioner kroner. Av det kommer IKEA til å bruke rundt 200 millioner på å rive ned tennishall og gressbane og bygge helt nytt anlegg litt lengre unna.

n n Da varehuset i nåværende form skulle bygges, måtte det rives idrettsanlegg. Den gang spanderte IKEA Furuset Forum og en ny kunstgressbane på den lokale idrettsforeningen. Nå lover de enda mer. En ny tennishall og stadion med plass for to tusen tilskuere er blant det som skal bygges. I tillegg til det er den Oslos fjerde fotballhall som idrettsinteresserte i dalen kan glede seg til.

n n FIF har god erfaring med IKEA fra tidligere og har gitt dem sin fulle støtte. Lokalpolitikere innser også hvor viktig dette kan være. Det gjenstår mye før planer kan settes ut i livet. Hele saken skal behandles i bystyret først. Når kommunen får et slik tilbud kan de neppe avvise det og det bør de heller ikke gjøre.

n n IKEAs initiativ er noe som mange kan lære av. Et stort internasjonalt selskap ønsker å utvide, men vil også gi noe tilbake til lokalmiljøet. Vi skulle gjerne sett det oftere. Man tjener ingenting på det å være dårlig nabo. Godt naboskap, derimot, tjener alle på.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.