*Nettavisen* Nyheter.

Godt nytt år!

 

Begynnelsen av et nytt år er alltid en merkelig tid. Bredfull av svor og ribbefett trer landets befolkning inn i trikoter og joggesko og valfarter til treningssentre og svømmehaller. Salg av sjokolade og potetgull går ned og lettprodukter får sin årlige renessanse. Mange har også ambisjoner om å slutte å røyke. Mer fisk og grønt skal fortæres. Mer søvn, mindre TV. Det nye året skal brukes til å pleie kropp og sjel.

Tilstanden går som regel over etter noen uker. Da husker folk hvorfor de for et halvt år siden lovet seg selv at de heller skulle donere penger til Frelsesarmeen fremfor å være støttemedlem i SATS. Den småtrange joggedressen dyttes så stadig lenger inn i skapet, og treningssentrenes faste brukere kan puste lettet ut over at «nyttårsboomen» er over for denne gang.

Nyttårsforsetter dreier
seg ofte om å bli sunne og vellykkede. Og det er ikke grenser for hvor ambisiøse folk blir når rakettene smeller og champagnerusen gjør at det virker helt overkommelig å sykle Trondheim-Oslo. I det «den siste sigaretten» stumpes og godt nytt år utveksles virker morgendagen ofte langt unna.

Men ofte
brytes løftene like fort som de ble gitt. Likevel fornyes forsettene år etter år, optimistisk overbevist om at i år - ja i år skal jeg lære meg spansk, besøke onkel i Amerika eller hoppe i fallskjerm. Men når rakettåken letter og champagnerusen er erstattet med hodepine, er det mange som allerede 1. januar må innse at de få timer etter «røykeslutt» brøt årets nyttårsforsett - igjen.

Jeg har
alltid vært skeptisk til nyttårsforsetter. Jeg liker ikke å love meg bort. Tanken er at skulle jeg klare å bli et treningsfantom i løpet av 2009 så får det heller bli en positiv overraskelse. Heller det enn å bli skuffet over nok et brutt løfte. Men på denne tiden i fjor lovet jeg at i løpet av 2008 skulle jeg ta førerkort. Jeg var til og med så dristig at jeg kom med dette løftet på spalteplass i herværende avis. Det er med stolthet jeg kan si at det løftet har jeg holdt. Om jeg ikke akkurat er den tøffeste sjåføren i byen ennå, får så være. Kanskje 2009 blir året hvor jeg nettopp lærer å bli trygg på å kjøre bil. Jeg lover ingenting, men jeg skal forsøke.

Jeg tror
det er viktig å ikke være for ambisiøs. I 2009 skal jeg være flink til å svømme ukentlig. Og jeg har planer om å lære å strikke. Jeg begynner med sokker. Jeg skal definitivt montere den kommoden som skal være på soverommet. Den som foreløpig ligger i en pappeske. Dessuten skal jeg lære litt om vin og jeg skal stå opp et kvarter tidligere om morgenen. Det burde være overkommelig. Skjer det noe annet positivt i livet mitt det kommende år - vel så tar jeg det som ren bonus.

Godt nytt år ønskes alle våre lesere!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.