*Nettavisen* Nyheter.

Godt nytt for turgåere

Den nyrestaurerte turveien nordover fra Hvervenbukta er ikke bare flott, men gir også gode muligheter til å nyte utsikten fra «møteplassene». ALLE FOTO: Arne Vidar Jenssen

I vinter fortalte Nordstrands Blad om at det var satt av tre millioner kroner til å ruste opp gangveien fra Hvervenbukta og et godt stykke rundt Ljanskollen mot Fiskevollen. Nå er mye ferdig.

Klikk på bildet for å forstørre.

Her kan man nyte utsikten over Bunnefjorden.

Klikk på bildet for å forstørre.

For å kunne komme ned til sjøen, er det laget stier.

Klikk på bildet for å forstørre.

Er man bevegelseshemmet, kan det være vanskelig å komme seg inn på den gamle doen langs gangveien.

Klikk på bildet for å forstørre.

Ny mur: Også den gamle muren ved Helleberget er bygget opp.

Klikk på bildet for å forstørre.

Stort prosjekt: I januar viste Ingrid Beate Oppdal og Erik Bull-Valen i Friluftsetaten frem planer for gangveien rundt Ljanskollen.

HVERVENBUKTA: Hvervenbukta er langt mer enn sol og sommer og yrende badeliv på stranden. Gjennom hele året er det mange som bruker området til å gå tur, og gangveien fra bukta og nordover og videre rundt til Fiskevollbukta er svært populær.

Men den gamle veien begynte å bli svært slitt og hullete og for folk med rullestol og barnevogn var den ikke akkurat godt egnet.

Men de som legger veien dit nå, vil få et meget positivt inntrykk. Friluftsetaten fikk tre millioner på 2009-budsjettet, og for disse pengene er det gjort mye.

Selve gangveien har fått et nytt, fast dekke. Den er lagt om der stigningen var i bratteste laget, og det er lagt ledelinjer av brostein slik at svaksynte lettere kan ta seg frem. Det er også gjort dreneringsarbeid slik at veien ikke skal bli ødelagt i form av søle og hull ved mye nedbør.

Hvileplasser

Nå er ikke veien fra Hvervenbukta og til Fiskevollbukta så lang, men det kan være godt å ta seg en pust i bakken. Derfor er det laget en ny plass for utsikt og hvile, og denne er også utstyrt med benk. Ellers er tre av hvilelommene utvidet.

Mange av stiene fra turveien som går ned mot sjøen, er tilpasset med trapper eller jevnet til.

Meningen er at resten av turveien mot Fiskevollen skal rehabiliteres neste år slik at hele strekningen får samme gode standard.

Strandområdet

Selve strandområdet er det gjort noe med tidligere. Blant annet er det laget en rampe med rekkverk ned til sjøkanten for å gjøre det lettere for bevegelseshemmete.

Videre er det nå satt opp en ny dusj på stranden, muren på nedsiden av Hellebereget (det røde huset) er satt i stand etter at den holdt på å rase ut, og det er asfaltert vei fra den lille P-plassen ved Ljansbrukveien og ned mot Helleberget.

Denne er også lagt i sløyfer slik at den er lettere å trille på. Oppe ved veien skal det etter hva Friluftsetaten har av planer, lages fem P-plasser øremerket for handikappede.

Serveringsstedene

De siste ukene har det ikke vært så mange dagene med yrende badeliv og tilhørende «behov» for is og brus. Og det er kanskje bra for både den hvite paviljongen og Helleberget har hatt mye stengt.

Nordstrands Blad har heller ikke fått bekreftet hva som skjer med den store serveringsplattingen som ble bygget ulovlig ved Helleberget i fjor.

Mye er altså gjort og mer står på kjøreplanen for neste år. Flere har kontaktet oss og spurt om det blir gjort noe med den bratte veien fra Portnerboligene og ned til stranden, og om de gamle benkene blir satt i stand eller om det kommer nye.Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag