*Nettavisen* Nyheter.

Godt og blandet

Du får ikke overdådige ekstraeffekter med glam og stæsj, men ekte skuespillere på en intim scene med gode poenger. Og det liker vi.

Grefsen: Den sekstiførste gangen Grefsen skolerevy entret scenen, er også den siste ved akkurat denne skolen. Sånt blir det press av, og da er det flaks at de infridde.

Selv om det skal sies at det var nok ikke den sterkeste åpningen i revyhistorien. Låta var god, men dessverre litt uklare vokaler og noe fomling med koregrafien gjorde den helt grei.

Nordmenns paranoia

Men når vi kommer til sketsj nummer fem legger vi første gang ordentlig merke til Susanne Bondø. "Kollektiv svikt" handler om den paranoia som nordmenn får om noen har nerver nok til å sette seg ved siden av deg på bussen.

Uttrykkene til Susanne i det hennes tanker blir lest på høytalerene er virkelig spot on, og da funker alt med en gang. Og vi tror på henne.

Del

Ingen døgnflue

Så i den relativt korte neste sketsjen møte vi en litt småredd og usikker døgnflue i skikkelsen til Kristian Magnus Kruse Tveit. Og dette er et navn å merke seg. Man stopper og begynner å glede seg til å se ham på scenen igjen.

Se bildeserie fra revyen her!

Godt første jentenummer

Deretter får vi være med pratsomme og høylytte tenåringer på fest, en liten jente på skoleutflukt og biler på sjekkern før vi endelig kommer til det første jentenummeret.

Til melodi av "I will survive" får vi et innblikk i de mer eller mindre uheldige baksidene av overdreven plastisk kirurgi. Vokalene her er mye sterker enn i åpningsnummeret, og er en klar bekreftelse på at skuespillerne faktisk kan synge.

Litt for mange

Selv om vi ikke liker for lange sketsjer som gjerne kan ende uten poeng på slutten, er det kanskje litt for mange nummer i Grefsenrevyen.

Med hele 18 stykk før pause, blir det et par av de hvor det går for fort unna, og da blir de kjapt glemt. Det er synd, når det ligger kvalitet i bunnen, slik vi ser på de litt lengre sketsjene.

Slutten av første akt avsluttes med et herlig nummer til melodi av Rihannas storhit "Umbrella " med gutta i fokus som synger om, ja hva annet enn fotball.

Gamle gode damer

Andre akt åpner med enda et jentenummer, som igjen er en positiv overraskelse. I stedet for klisjeen med de sexy heite babene, er de tre skuespillerene urgamle, og høyst guttegærne damer på vift.

Låta er morsom og bra utført, og det blir en fin start på andre akt.

Les alt om skolerevyene i Oslo her!

Villmarksbajas

Etter møte med både russiske versjon av Tina og Bettina, litt steinerhets, fiskeboller og joikakaker og ekte skokjærlighet får vi treffe på Willy Bjørnebane, og han glemmer vi ikke så lett.

Karl Emil Lindgren gir liv til verdes barskeste villmarksmann, som ville revet Lars Monsen i fillebiter, på en utrolig flott måte. Han fyller scenen på egenhånd, og vi er glad at dette er en sketsj vi får nyte mer enn tretti sekunder.

Et klart høydepunt

Det er alltid morsomt når gutter spiller roller som jenter. De gjør det ofte bedre. Og noen tar det enda et hakk. I "Den relativt midre delikate prinsessen" følger vi igjen Kristian Magnus, denne gangen i hans søken på den "perfekte" prinsen og de han treffer på sin vei.

Her hadde vår fotograf store problemer med å holde filmutstyret stødig da latteren tok overhånd. Dette var høydepunktet i hele revyen.

Kom til sin rett

Alt i alt var dette en strippet og naken revy hvor skuespillerne kom til sin rett. Det bare viser at man trenger ikke fancy dill-dall for å lage revy.

Årets revy hadde i tillegg et strålende band, som vi skulle ønske fikk litt mer oppmerksomhet under revyen, for det er de mer enn gode nok til.

Les alt om skolerevyene i Oslo her!

SE AKTIV I OSLOS GUIDE TIL SKOLEREVYENE HER

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag