RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

«Godt trøkk» på strykertreff


Kristin Karlsson (fra venstre), Emil Morgenlie Skei, Andrea Gjestvang og Tone M. Birkeland er fire musikere med ulik fartstid på fela. Foto: Anders Jørstad
Kristin Karlsson (fra venstre), Emil Morgenlie Skei, Andrea Gjestvang og Tone M. Birkeland er fire musikere med ulik fartstid på fela. Foto: Anders Jørstad Foto: Foto: Anders Jørstad
Barn og profesjonelle i vakker harmoni under strykekonsert i Grefsen kirke.

GREFSEN: Det var som et ledd i markeringen av 50-årsjubileet til Grefsen skoles strykeorkester at nåværende og tidligere medlemmer spilte for en nærmest fullsatt Grefsen kirke søndag. Nestleder i strykeorkesteret, Inga Dalseth Morgenlie, har jobbet hardt med oppsporingen av enkelte tidligere medlemmer.

Historielaget koblet inn

– Vi har brukt telefonkatalogen, og internett og det lokale historielaget, forteller Morgenlie.

Med musikere fra det nederlandske kringkastingsorkesteret, har enkelte kommet langveisfra for å delta.

Tone M. Birkeland fra Bergen Filharmoniske Orkester og Kristin Karlsson fra det norske kringkastingsorkesteret bærer på gode minner fra tiden i Grefsen skoles strykeorkester, og de fremhever viktigheten av at barna skal ha det moro når de spiller med dem.

Ble inspirert

Emil Morgenlie Skei (11) og Andrea Gjestvang (11) er to nåværende medlemmer av strykeorkesteret, og som setter stor pris på å spille på lag med de profesjonelle.

– Det har vært veldig spennende. Det er kult å spille et instrument som ikke alle kan beherske, forteller Emil.

Som i så mange andre grener, kan terpingen ta på.

– Jeg spiller fiolin hver dag og liker det. Men enkelte ganger får jeg lyst til å hive fiolinen i veggen, forteller Andrea.

Emil og Andrea tror det hadde vært moro å bli profesjonelle strykere. Andrea synes de profesjonelle ga jubileumskonserten «et godt trøkk». Dette spesielt under fremføringen av Vivaldis konsert i d-moll fra «E "Estro Armoico». Prokofievs «Peter og Ulven» var et annet innslag av høy klasse denne dagen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere