*Nettavisen* Nyheter.

Godtar ikke flere utsettelser

Slik ønsker utbygger at undergangen skal bli, ved Nydalen togstasjon.

Slik ønsker utbygger at undergangen skal bli, ved Nydalen togstasjon.

Utbyggers nye undergang-forslag appelerer ikke til bydelspolitikerne. – Og vi lar oss ikke avspise med utsettelser nok en gang! sier Ivar Christansen (Ap).

NYDALEN: – Gjennom Budstikka kommer det jo frem at utbygger ennå ikke har søkt Jernbaneverket om tillatelse til bygging av undergangen. Det må skje umiddelbart, slik at vi ikke nok en gang blir avspist med at byggingen må utsettes. Og Jernbaneverket og utbygger må snakke sammen slik at de søknader som trengs for å gjennomføre arbeidet med undergangen fra Gunnar Scheldrups vei blir innhentet, sier leder av bydelens miljø, Plan- og samferdselskomitéen, Ivar Christiansen (Ap).

– Bydelens miljø, plan- og samferdselskomité har behandlet det nye alternativet fra utbygger, men er ikke tilfreds med at dette skal erstatte den undergangen som ligger i rekkefølgebestemmelsene. Vi tror også at opprinnelig vedtatt undergang fra Gunnar Schjelderups Vei, kan bygges mindre komplisert, og ønsker oss et nytt forslag på bordet!

Vedtaket

Fra selve komitévedtaket heter det bl.a. følgende:

"...Bydel Nordre Aker krever fortsatt at undergangen, anført som en rekkefølgebestemmelse i reguleringen av området, realiseres selv om dette betyr at kravene til universell utforming ikke tilfredsstilles fullt ut.

Annen løsning

"...Bydel Nordre Aker er overbevist om at det fins andre løsninger for en undergang, enn den som er fremlagt av Fri Eiendom, ...Bydel Nordre Aker ber om at det utarbeides et forslag til løsning der rampen til undergangen vendes mot øst (Storo) der terrenget faller."

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.