*Nettavisen* Nyheter.

Godtar ikke riving

 

Bydelsutvalget godtar ikke at tre gamle leskur langs Ekebergbanen fjernes.

NORDSTRAND: Oslo Sporvognsdrift AS har besluttet at de røde og gule leskurene på Sørli, Kastellet og Bråten stasjoner i høst skal fjernes og erstattes av nye reklamefinansierte skur i glass.

Bakgrunnen er at kostnadene til utbedring av hyppig tagging og annet hærverk er blitt for høye. Det blir for dyrt å vedlikeholde de gamle leskurene i fremtiden.

Vern

Dette vil ikke lokalpolitikerne sitte stille og bare se på. Knut Hedemann (Ap) sørget for at leskurene ble en egen post på BU-møtet sist uke.

Det må reageres sterkt på dette angrepet på særpreg som beriker vårt bomiljø, og som i tillegg er et mye bedre vern i uvær enn nye glasskur, sier Hedemann.

Dessuten tagges og knuses også de nye leskurene, og de er ikke enklere å vedlikeholde.

Bysykler

Hedemann reagerer også på planen for de to verneverdige leskurene på Bråten og Sørli stasjoner.

Verneverdige leskur er vernet for å være i det miljøet de ble vernet i. Og ikke for å flyttes til museumsjernbanen ved Tusenfryd, tordner han.

Høyres Sigbjørn Odden mener skurene snarest må settes på Byantikvarens gule liste, Erik Telnes (SV) tror vedlikholdsutgiftene på glasskurene blir like høye, og Venstres Karstens Gjefle mener at dersom det først blir leskur av glass med reklame, ja da må "våre stasjoner" også få et stativ med bysykler.

Frp sa nei

Med 12 mot to stemmer fra Fremskrittspartiets Ulf Stigen og Mona Andersen, gjorde bydelsutvalget følgende vedtak for å prøve å stanse riving av ett og fjerning av to leskur.

Bydelsutvalget ber administrasjonen informere Oslo Sporvognsdrift AS om at dette er en type sak bydelen gjerne vil ha til uttalelse (forslag fra Sigbjørn Odden, Høyre).

Nordstrand Bydel reagerer sterkt på Oslo Sporvognsdrift AS hasteplaner om å rive våre historiske og stedsriktige baneleskur. Dette må ikke skje! Vi ber Oslo Sporvognsdrift AS om å bruke midler til å vedlikeholde leskurene i stedet, og i tillegg sørge for bedre belysning i dem. Lokalbefolkningen og turistene setter større pris på de leskurene vi har enn på moderne, trekkfulle og reklamebefengte glassbuer (forslag fra Knut Hedemann, Arbeiderpartiet)

Bydelsutvalget ber administrasjonen om å sende dette vedtaket til byantikvaren med anmodning om verning på stedet (forslag fra Arve Edvardsen, Høyre).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.