Golfparadiset rett ved siden av Nordstrand

GOLFPARADIS: Jan Henrik Høivik (t.v) ønsker Trine Åse Brekk og Bjørn Granerød Pedersen velkommen til Gjersjøen golfklubb

GOLFPARADIS: Jan Henrik Høivik (t.v) ønsker Trine Åse Brekk og Bjørn Granerød Pedersen velkommen til Gjersjøen golfklubb Foto: Foto:Andreas Lindbæk

Gjersøen Golfbane ble i sommer en fullverdig 9-hullsbane. Og stadig flere fra Nordstrand har fått øynene opp for denne skjulte perlen ved Gjersøen i Oppegård.

TRIVES: Bjørn Granerød Pedersen fra Sæther på Nordstrand har kun lovord om det nye golfanlegget Foto: Foto: Andreas Lindbæk

ELSKER GOLF: Etter at Trine Åse Brekk la opp som håndballspiller har hun viet tiden til golf

GJERSØEN: I 1998 startet Jan Henrik Høivik og Bjørn Nordby planene om å lage en golfbane på Nordbys store eiendom.

Men prosessen har vært både lang og krevende for å gjøre om den tidligere kornåkeren om til golfbane.

– Vi er den eneste virkelige miljøbane i Norge. Vi bruker ikke plantevernmidler på grunn av drikkevannet i Gjersjøen, sier Jan Henrik Høivik fra Kastellet på Nordstrand.

Etter mye arbeid frem og tilbake med kommunen kunne de åpne de første seks hullene i 2004. I sommer ble en fullverdig 9-hullsbane åpnet.

– Banen er godkjent som 18-hullsbane av Norges Golfforbund, med to sett utslagssteder for hvert hull, sier Høivik.

Passer for alle

Banen de har laget er designet som en familiebane. På Gjersøen golfbane trenger man ikke gå langt mellom hver utslagspost og Høivik mener at golf er en perfekt sport for de som ønsker å holde seg i form.

– Her er man mye bevegelse og man får brukt både konsentrasjonen og gangen, sier Høivik.

Men det er vel noen som forbinder golf som en rikmannssport?

– Det er gammelt. Golf er en allmannssport. Mange kommer fra en stressende hverdag for å avkoble med å slå noen baller. Og folk er også velkommen på våre kurs hvor de kan få låne golfutstyr og finne ut om sporten er noe for dem. Vi har også en egen fadder til hver eneste nybegynner, sier Høivik.

Mange fra Nordstrand

Av de 500 medlemmene som er med i golfklubben kommer omtrent 20 prosent av de fra Nordstrand.

– Det ligger perfekt til for innbyggerne i Nordstrand. De har en god bane i nærheten, så de trenger ikke reise langt, sier Høivik og får støtte av Trine Åse Brekk og Bjørn Granerød Pedersen fra Sæther.

– Vi er her fordi vi trives veldig godt her. De åpner tidlig og vi bruker ikke lang tid på å reise hit. Hvorfor skal vi bruke mange timer i kø i bil for å spille golf, sier de.

De skryter også av sammensetningen av medlemmene og de to som driver golfbanen.

– Det er utrolige hyggelige folk som driver denne banen. I tillegg er det folk i alle aldre som spiller, sier Trine Åse Brekk og Bjørn Granerød Pedersen.

Golfbanen ligger i Gamle Mossevei ved Gjersjøen og holder åpent i tidsperioden 16.april til 16.oktober.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.