*Nettavisen* Nyheter.

Goliats sjokosjokk

Goliat (8) fra Sørbråten har vært gjennom en svært tøff jul, etter at han kom over 2-300 gram med mørk sjokolade. Her sammen med datteren i huset, Ella Johanne Devold (9). Foto: Privat

Goliat (8) kom over 300 gram med deilig mørk sjokolade. Det kunne blitt hans bane, men veterinær Freddy Nilsen ofret siste juleforberedelser og bidro til at hunden fikk oppleve det nye året.

Klikk på bildet for å forstørre.

 

SØRBRÅTEN: Ebba Devold fra Sørbråten forteller om en dramatisk inngang til julen for deres kjære firbente venn, Goliat, som er en blanding av flatcoatet og labrador retriever.Goliat, som tidligere aldri har vist noen stor interesse for sjokolade, fikk lørdag 20. desember snusen av godsakene, som lå i en sekk.Noen som var på besøk hos oss, hadde med seg utsøkt mørk sjokolade fra Pascal i sekken, og denne hadde Goliat gravd seg frem til da vi var ute en tur, forteller matmor Ebba.

Plutselig veldig syk

Men han var i god form etterpå, først mandag ble han syk, sier hun. Da bar det til veterinær Freddy Nilsen hos Maridalsveien smådyrklinikk.Han kunne konstatere at hunden hadde høy feber og var svært preget av sjokolademåltidet.Dagen etter, lille julaften altså, hadde Goliat blitt enda verre.Han lå bare og klynket og hade store magesmerter, sier Ebba.Faktisk ble formen så dårlig at Goliat bestemte seg for å tusle av sted på egenhånd, noe han aldri gjør ellers, ifølge Ebba, som forteller at de lette lenge etter ham, før de fant ham liggende ute under et tre.Da var det strake veien tilbake til veterinær Nilsen, som siste pasient på lille julaften.

Ofret juleforberedelsene

Freddy bor på Hadeland og skulle sikkert hjem til familie og julefeiring, men han ville ikke dra hjem, fordi hunden var så syk.De aller fleste ville nok sendt oss videre til Veterinærhøyskolen eller noe sånt på en sånn dag, men Freddy gjorde ikke det, sier Ebba.Veterinæren ga seg ikke i 22-tiden dagen før dagen, og han avtalte også at de skulle komme tilbake klokken 9 på julaften.Selv om han egentlig skulle hatt fri julaften, påpeker den takknemlige hundeeieren, som kan fortelle at kjæledyret i løpet av julen kom seg igjen etter sjokoladesjokket, men at han fremdeles er preget av mange dager uten skikkelig næringsinntak.Ebba Devold og resten av familien til Goliat er svært takknemlige for hjelpen de fikk av veterinæren.Uten hans profesjonelle og omsorgsfulle behandling hadde nok Goliat dødd, og vi hadde hatt en forferdelig trist jul, sier Ebba.

Sjokolade forgifter

Veterinær Nilsen forteller at at det slett ikke er første gang han får inn hunder som har fått i seg sjokolade.Vi trodde også at han kunne ha fått i seg noe annet, kanskje plast, men vi fant ikke noe, sier veterinæren, som ønsker å advare hundeeiere mot sjokolade, spesielt den mørke, som er ekstra farlig for de firbente.Hunder har store problemer med å fordøye sjokolade, og det blir fort en forgiftning. De kan for eksemepel få leverproblemer, sier han.Goliat sluttet å spise nesten i en uke og hadde veldig vondt i buken, så det kunne gått ille, sier veterinæren, som har følgende råd til hundeeiere:Ha kulltabletter i bakhånd!


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag