*Nettavisen* Nyheter.

Gondol-glede

Christian Rignes viser hvor gondolbanen skal gå. Bildet er fra 2007.

LEDER, 25/5-2009:

Vi har vært fascinert av ideen om gondolbane fra Bjørvika til Ekeberg helt siden Ann Cathrin Tornås var byråd og Christian Ringnes pusset opp Ekebergrestuaranten. Vi husker godt et møte der vi var tilstede på byrådens kontor. Her spurte Nordstrands Blad Ringnes hvordan han ville bidra til en gondol. Da sa han, med et lurt smil, at han kunne tipse kommunen om hvordan gondolen kunne finansieres. Siden har titusenvis av oss inntatt lekre måltider på Ekebergrestauranten og nytt både restaurering og utsikt.

Ingen kan være i tvil om mannens gjennomføringskraft. Folketeaterbygningen og Ekebergrestauranten er sterke manifestasjoner. Skulpturparken realiseres, og vi tror jamen det blir gondolbane også. Vi er begeistret, ingen tvil om det. Gondolbane er en gammel idé. Gunnar Pedersen og "Aktuell Historie" har vist oss gamle tegninger. Den samme Gunnar Pedersen mener det ikke må bli mer sår i terrenget enn strengt nødvendig. Det er en oppfatning han opplever å dele med Christian Ringnes, etter flere befaringer i området sammen med ham.

Gunnar Pedersen fremhever forøvrig at miljøvern kommer i mange former. En gondolbane med stor kapasitet kan spare området for omfattende biltrafikk, og tilhørende parkeringsbehov. Allerede nå er det alt for mange biler som parkerer vilt rundt Ekebergrestauranten, og reduserer opplevelsen av estetikk og utsyn. Når skupturparken står ferdig vil trykket øke enda mer. Og økt fokus på Munchs plassering da han malte "Skrik" kommer til å dra enda mer folk. Det er bare å se for seg ett cruiseskip med 2000 fotograferende japanere bragt opp i busser.

Med andre ord: Nordstrands Blad støtter planen om gondolbane. Og mener diskusjonen om hvor endepunktet kommer må ha som mål å finne en kombinasjon av hva som er praktisk mulig og hva som er mest skånsomt for området vi setter slik pris på. Vi forstår godt dem som nå fokuserer på Ekebergskogen, og frykter at turområdet skal forringes. Denne lederskribent har selv hatt daglige turer med sine hunder akkurat her, og har et bankende hjerte for hele skråningen. Det har Gunnar Pedersen også. Likevel mener han at vi må finne en løsning. Enig!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.