Gå til sidens hovedinnhold

Goodbye Ullevål. Hello Africa

Vennegjeng beviste at en fuktig nachspieldiskusjon om biltur til Afrika ikke ble med snakket.

ULLEVÅL HAGEBY: Onsdag sist uke la trioen Ole Petter Hole, Bjørn Ravneberg og Ole Geir Johansen fra Ullevål Hageby ut på fire hjul fra Eventyrveien med kurs for Sør-Afrika og fotball-VM.

SE FLERE BILDER HER

– Det var på et nachspiel hvor vi tre satt lengst oppe og drakk, at vi kom på ideen forteller Johansen.

Egen sikkerhetsvakt

Før avskjeden på Eventyrplassen kunne familie, venner og naboer ta det solide framkomstmiddelet i nærmere øyesyn. Den kraftige 250 liters dieseldrevne jeepen som vennetrioen kjøpte i Nederland, har gjennomgått en opprustning på et verksted som til vanlig utruster jeeper til Forsvaret og Leger uten grenser. Og jeepen med soveplass for tre, er klar for kjøring både gjennom ørken og vann.

Trioen ser med stor spenning på den lange reisen som fra Ullevål går via Sverige, Polen og Tyskland, før en båtreise fra Genova i Italia fører dem over til Afrika – der den mer eksotiske og til dels farefulle delen av bilturen starter.

17. mai i Kenya

– En bevæpnet sikkerhetsvakt møter oss på grensen til Libya, og vil følge oss hele turen gjennom landet. I Etiopia har vi avtalt å møte to stammer i bushen, forteller Johansen.

Som avskjedsgave få minutter før jeepen satte kursen mot det store utland, ble trioen overrakt en invitasjon til den norske ambassadøren i Kartong i Kenya på selveste 17.-mai, til stor kake- og pølsefest.

Tunis, Egypt, Sudan, Tanzania, Malawi, Zambia og Botswana er andre land som skal passeres før de når Sør-Afrika 14. juni. Hjemturen går for Hole, Ravneberg og Johansen med fly, mens jeepen skipes hjem.


Følg reisen på

SE FLERE BILDER HER
www.thefinalgoal.no.

Reklame

NÅ: Eksklusiv motebutikk er i gang med sitt årlige salg