*Nettavisen* Nyheter.

Goth og rock i Operaen

 

Konserter i Operaen betyr storslåtte symfoniorkestre, Mozart og Wagner, høye C-er og filharmoni. Men i tillegg skal rockegrupper som Seigmen og PJ Harvey entre scenen i Oslos nye kulturstue.

Med magisk god akustikk, og en estetikk i særklasse, føler arrangørene seg sikre på at de musikalske hjertene som gjester Operaen i åpningssesongen vil banke hardt og godt.

Rockeopera

19.juni er det klart for rock på den nye operascenen. Da entrer britiske PJ Harvey hovedscenen i Bjørvika.

Britiske PJ Harvey skrek og skrapte seg inn i all verdens rockekranier med albumet Rid of Me i 1993. Siden har hun utvidet sitt dronningdømme med nye dristige grep, korte kjoler og skarpe klangskifter i nyanser av svart.

Hun er inspirert av alt fra den amerikanske blueslegenden Robert Johnson til den estiske samtidskomponisten Arvo Pärt. Sistnevntes musikalske minimalisme kan da også betegne PJs nyeste album White Chalk, der hun ikke hyler, men hvisker så vi grøsser inn til beinet.

Gothcore

Hun etterfølges av norske Seigmen, som da de ble oppløst i 1999 hadde skrevet vanskelig plasserbar rockhistorie med det de kalte massiv plutonisk gothcore.

Over knappe, gåtefulle tekster malte de et lydbilde av krasse gitarriff og synthangrep.

Med albumet Metropolis vant de i 1995 fans både blant tyggisfjortiser og hardcoremetallere, og både singelen og albumet solgte til platinum.

Etter bandbruddet har gitarist Marius Roth Christensen gjort operasanger av seg, og stått på Youngstorgets scene i flere roller. Nå tar han med seg resten av Seigmens originalbesetning til den nye Operaen.

Forbered beinbygningen din på massivt skyts.

Billettsalget til PJ Harvey og Oslo Jazzfestivals åpningskonsert starter 4. mars klokka 10.00.
Spilledato og billettsalginformasjon for Seigmen bekjentgjøres senere.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.