*Nettavisen* Nyheter.

Gøy med skole i ferien

Thale Christine Høglo viser frem billen hun fant i naturfagtimen og forteller at den første dagen har vært morsom.

Det var noen smilende og fornøyde barn som troppet opp til sommerskole på Lambertseter skole denne uken.

Klikk på bildet for å forstørre.

Lærer i ferien: Veronika Christiansen (10) og Thora Westbye (10) fant sommerfugler da de var på tur med sommerskolen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Ut i naturen: Dette "ut i naturen"-kurset var så populært at kommunen måtte sette opp ekstrakurs.

Lambertseter: Jeg fant en sommerfugl, men nå sitter den i taket, smiler Thora Westbye (10). Hun og venninnen Veronika Christiansen (10) er enige om at det er kjempemoro med sommerskole.

Vi liker å lære, sier Veronika og de kan fortelle at de i tillegg til undervisning om insekter har lært å kaste ball i bøtte denne første dagen av sommerskolen.

Annerledes kurs

Baseleder for sommerskolen på Lambertseter, Espen Halvorsen, forteller at på den første dagen av sommerskolen har barna blant annet kunne være med på kurset "ut i naturen" og de har fått besøk av Grorud ballklubb.

Senere i uken skal vi på beversafari og på padletur ved Nøklevann. De eldre elevene skal i tillegg på historisk byvandring, forteller Halvorsen.

Fant skjelett

Hei, se hva vi fant. Vi fant et skjelett, forteller Emilie Buset og Petra Justine Corneliussen og viser frem beinrestene. I naturfagtimen viser elevene stolt frem edderkopper og andre krypdyr.

Det har vært bra med liv her i dag. Det er 350 elever påmeldt på denne basen på Lambertseter skole bare denne uken, forteller Halvorsen. Tilbudet om sommerskolen gjelder denne uken og den neste samt to uker i august og er et gratis tilbud fra kommunen. Det er i alt ni baser for sommerskoler i Oslo, deriblant Lambertseter skole og Hallagerbakken skole

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag