*Nettavisen* Nyheter.

Gøy og gratis i Jerikobakken

I vinterferien holder Jerikobakken slalåmbakke åpent mandag, tirsdag og onsdag. Bakken er åpen for alle, og det er helt gratis.

Lindeberg: Dette er et samarbeid mellom Jerikobakken og Jeriko SFO. Bjørnar Holsæter, SFO-leder ved Jeriko SFO, forteller at de ønsket å utnytte den muligheten slalåmbakken er.
- Det er jo snø. Vi ønsker at barna skal bruke litt av ferien sin utendørs. Det er hyggelig for dem å komme seg litt ut. Vi har vanligvis et opplegg her på onsdager, der det koster 30 kroner å kjøre. I vinterferien holder vi åpent mandag, tirsdag og onsdag fra klokken 10.00 til 15.00, i tillegg til onsdag kveld, fra klokken 18.00 til 21.00. Og da er det helt gratis å kjøre.
- Vi samarbeider med de foreldrene som driver Jerikobakken til daglig. I dag har vi over 60 barn her, smiler Holsæter.

Ski er kult

Espen Thon (9), Daniel Daldosso (11) og Mathieo Lund (10) er ivrige brukere av bakken, og er der nesten hver onsdag. Espen og Daniel går på henholdsvis Lindeberg og Jeriko Skole, mens Mathieo går på den Franske Skolen i byen og bor på Smestad.
- Jeg er her sammen med bestemoren min. Hun bor her.
Han forteller at det på Smestad ikke finnes det samme tilbudet for barn.
- Det er jo alltids Tryvann, men der koster det for det første penger, og det er alltid så mye folk der, da er det mye bedre å komme hit, synes jeg, sier Mathieo.
De tre guttene har blitt kjent med hverandre i bakken, og forteller at de kjenner mange av barna som er der.
- Det er veldig sosialt å være her. Og så møter man jo også nye folk, det er gøy.
- Nå er vi her fordi det er vinterferie, innskyter Espen.
- Og fordi det er kult da selvfølgelig. Det kuleste er å hoppe, gliser han. Guttene har planer om å møte opp alle tre dagene tilbudet gjelder.
- Så lenge jeg ikke blir skadet da, utbryter Maththieo. Men jeg tror ikke jeg blir det altså. Jeg er ikke kjempe forsiktig, men jeg tviler på at det skjer no'.
Aslaug Lund, bestemor til Mathieo, er der sammen med ham og fire andre barnebarn.
- Dette er et så flott tilbud for barna. Et kjempebra tiltak. Jeg er her sammen med fem barnebarn, og alle synes det er like gøy. Det er en kjempebra måte å bruke vinterferien på. Og så det fantastiske været da! Det har jo meldt finvær hele ferien. Det kunne ikke blitt bedre.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.