Gå til sidens hovedinnhold

Grüners målgarantister

Grüner-kaptein Stian Hoelseth håper supertrioen Morten Elverud, Vojtech Zounek og Erik Holm kan skyte Grüner til eliteserien i ishockey.

GRÜNERLØKKA: – Jeg tror det er veldig åpent mellom lagene fra 1. divisjon, og det skal bli gøy å måle krefter mot Frisk Asker også. Jeg mener vi har mange spillere som kunne spilt i eliteserien, og så får vi bare gjøre så godt vi kan i disse kampene, sier Hoelseth.

Mye rutine

I dag (torsdag) starter Grüner kvaliken med en tøff bortekamp mot Rosenborg. Søndag kommer Frisk til Grünerhallen. Det siste laget i kvalifiseringsspillet er Kongsvinger, og to av fire lag får spille i eliteserien neste sesong.

– Vi har et ganske gammelt lag med mye rutine. Det tror jeg vi kommer til å tjene på, sier Hoelseth.

I tillegg er han selvsagt klar over at mange kommer til å frykte førstefemmeren, der han selv danner backpar med Mads Lund. Foran seg har backene Morten Elverud, Vojtech Zounek og Erik Holm – henholdsvis nummer fire, seks og sju på poengstatistikken i 1. divisjon. Spesielt i overtallsspill har femmeren avgjort mange kamper til Grüners fordel denne sesongen.

Møter tidligere NHL-proff

– Det har fungert bra, men det er viktig å få med at de andre femmerne våre er gode også. Hele laget er blitt veldig godt, vi har ikke hatt bredere tropp mens jeg har vært her, sier den tidligere Storhamar-spilleren som nå har spilt i Grüner i en årrekke, og også er bosatt i gåavstand fra sin hjemmebane.

– Mange av spillerne bor like ved hallen, og vi føler veldig tilhørighet til området. Nå håper vi at det kommer mange for å støtte oss i kvaliken, sier Hoelseth.

Grüner var også i kvaliken for to sesonger siden, men da kom laget til kort – selv om laget blant annet yppet seg hjemme mot Stjernen.

Dagens trener Anders Blegeberg var ikke med den gang, men han har troen på en god kvalik sett med Grüner-øyne nå.

– Vi skal prøve å vinne hver kamp, men det er klart hjemmekampene blir de viktigste. Vi kommer til å spille som vi har gjort før i sesongen, sier Blegeberg.

Han legger ikke skjul på at Grüner er underdog – spesielt når det gjelder penger.

– Vi har vel det samme budsjettet som Frisk har på én spiller, sier treneren og sikter til den tidligere NHL-proffen René Corbet.

Reklame

Strømsjokket: Spotpris 77,72 øre - fastpris 24,90 øre