RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Graffiti som kunst


Valparaiso liberale holdning til graffiti har resultert i et rikt miljø. Dette har gitt
byens status som et av graffitiens mekka i Sør-America.
Valparaiso liberale holdning til graffiti har resultert i et rikt miljø. Dette har gitt byens status som et av graffitiens mekka i Sør-America.
I byen Valparaiso i Chile er det lov for graffitiartister å dekorere offentlige vegger. Dette har ført til en verdenskjent graffitiutstilling på HKH galleri på Tøyen.

TØYEN: - Dette er en utstilling som vil fokusere på graffitiens oppblomstring i Valparaiso i Chile. Byens liberale holdning har resultert i et rikt graffiti miljø, sier Juni Andrea Haugan i HKH galleri.

Hes & Inti kommer til Oslo for å vise sin unike stil innen graffiti. De har lagd graffiti i sammenhengende 12 år og har skapt seg et navn kjent over hele Sør-Amerika.

Nå har de vært i Europa i tre måneder hvor de har besøkt Bergen, København og Roskilde Festivalen.

- Graffiti kunstnerne som skal stille ut, Hes & Inti, er blant de mest etablerte og har et kjent navn i hele Sør Amerika. De er utrolig dyktige og har en unik stil som er både tre dimensjonal og meget detaljert, sier Juni Andrea Haugan til Østkantavisa.


Hun håper at denne utstillingen kan være med på å la folk få et mer positivt bilde av graffiti.

- Jeg ble veldig inspirert av å se deres arbeider og de har en holdning til graffiti som kan sette denne kunstformen i et bedre lys her i Norge.

Det er åpning på HKH galleri ved Herslebsgt. 14 lørdag 11.juli kl. 18.00. Utstillingen er åpen hver dag fra kl. 11.00-18.00 frem til5. august.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere