RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Grammyvinner til Oslo konserthus


 
 
Grammy 2009-vinneren The Kings Singers til Oslo i mai. På Skandinavia-turneen opptrer den populære a cappella-gruppen The Kings Singers i Oslo konserthus.

Den internasjonale supergruppen fremfører musikken sin uten akkompagnement, og den siste platen Simple Gifts fikk nylig Grammy-prisen 2009 for den beste platen med klassisk crossover.

I tillegg til Oslo besøker The Kingss Singers også i Stockholm og på fire ulike steder i Finland.

100 plater

Publikum verden over er blitt grepet av gruppens feilfrie samklang, fantastiske innlevelse og den kjærligheten til sang og musikk som konsertene utstråler. Medier i utlandet og her hjemme har øst ut lovord om gruppen etter konserter med både underholdningsmusikk og klassisk musikk. The Kings Singers er kjent for sin evne til å tilpasse seg alle musikksjangrer.

Gruppen som opprinnelig ble dannet av stipendiater i kormusikk ved Kings College på universitetet i Cambridge, hadde 40-års-jubileum i fjor. I løpet av den lange karrieren har The Kings Singers spilt inn mer enn 100 plater. Gruppen er kjent for sin lidenskap for feilfri balanse og intonasjon på konsertene samt for sitt engasjement for å dele kunnskap fra den utdanningen de har.

Urpremiere fra finlandske Mäntyjärvi

I gruppens repertoar på mer enn 2000 låter inngår alt fra verk fra middelalderen til renessansens mesterverk, fra lieder til folkemusikk, pop, jazz og til og med urpremierer av moderne verk av ledende sanntidskomponister.

Etter debuten i 1968 har The Kings Singers hatt urpremierer på verk av flere ulike kjente komponister som Krystof Penderecki, Luciano Berio, Peter Maxwell Davies, Richard Rodney Bennett, Gyorgy Ligeti samt den finlandske Jaakko Mäntyjärvi (Armahda meidän päällem, 2003).

Siden millenniumskiftet har gruppen allerede hatt ett titalls urpremierer og senere kommer de til å ha komposisjoner fra den engelske John McCabe samt amerikaneren Eric Whitacre på repertoaret.

Gruppen har så langt opptrådt på svært forskjellige steder, alt fra katedraler og palasser til verdens mest kjente konsertsaler. Gruppen har forent krefter med flere ulike kjente orkestre bl.a. Londons og Chicagos symfoniorkestre, Cincinnati Pops Orchestra, og under den siste spilleperioden med bl.a. kammerorkestrene Concordia, Sarbande og lArpeggiata.

Dessuten har gruppen spilt sammen med toppsolister som Kiri te Kanawa, Emanuel Ax, George Shearing, Evelyn Glennie og til og med Bruce Johnston fra gruppen Beach Boys. Dette samarbeidet har for sin del økt gruppens albumsamling som omfatter mer enn 80 plater.

En kveld med The Kings Singers Underholdningskonsertturné i mai 2009:
Oslo Konserthuset man 18.5. 19.30

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere