Grand debut

Det er ikke så mye musikk som er nyskapende lenger, men vår musikk er original, forteller trommisen Wetle Holte.

Det er ikke så mye musikk som er nyskapende lenger, men vår musikk er original, forteller trommisen Wetle Holte.

Telemarkningen Wetle Holte flyttet nylig til Søndre Nordstrand. Med forkjærlighet for natur, debuterer Holte og bandet Grand Telemark denne uken.

Debutalbum: Wetle Holte og Grand Telemark ga ut debutskiva ''Grand Telemark'' mandag denne uken.

TOPPÅSEN: Etter å ha fått nok av bylivet flyttet Wetle Holte (35) til Søndre Nordstrand for to år siden.

Jeg er veldig glad i skog og natur, og så er jo jeg småbarnsfar, så det passet seg å flytte til Toppåsen, forteller trommisen Holte.

Bandet heter Grand Telemark, og det er ikke uten grunn.

Mange bandnavn betyr noe for medlemmene, og vi er jo fra Telemark. Dessuten er det fin klang i ordet. «Grand», fordi vi bruker mye instrumenter og liker store arrangementer, smiler Holte.

Skiboms

Grand Telemark startet som et sideprosjekt, hvor bandmedlemmene møttes fra tid til annen for å utveksle ideer. Da det var klart at det var mer å hente fra prosjektet, men inspirasjonen ikke slapp til, tok Holte sine instrumenter fra studioet og dro til Åmøy i Rogaland.

Jeg liker å kalle meg selv en skiboms, selv om jeg ikke er det. Natur inspirerer meg, gir mer energi, og energi betyr produktivitet, sier Holte. Det var på fjellet låtene til debutalbumet kom til livet. Blant annet låten «The forest song», som er en hyllest til naturen.

«The forest song» er nesten som en vise. Låta er lang og grandios og får meg til å tenke på de gangene jeg gikk opp mot Gaustadtoppen. En følelse av mestring og befrielse, forteller Holte.

Nerve i musikken

Det er en spennende variasjon og sammensetning i musikken til Grand Telemark. Orgel, piano, wurlitzer, trommer, mandolin, banjo, bass, autoharpe, ropert, bjeller og fiolin er noen av instrumentene som blir brukt. Kombinasjonene er originale.

Vi har gjort en bra jobb med plata. Det er viktig å kunne finne god kvalitet, det holder ikke alltid med en fengende refreng. Det må finnes en nerve i musikken, en nerve som skal behage og utfordre, forteller Holte.

Allerede nå er Grand Telemark booket både hos NRK2 og TV2. I mai planlegger bandet en turné. Fremtidsplaner er å delta på blant annet Øyafestivalen, samt kanskje ta seg en tur til utlandet.

Grand Telemark består av musikere kjent fra allerede etablerte prosjekter. Holte har blant annet turnert med en av sine favorittartister Anja Garbarek. Han har jobbet med musikk i ti år. Både som trommeslager, komponist og produsent. Men på fritiden er Wetle fortsatt en familiefar.

Jeg har to barn på 3 1/2 år og åtte måneder, i tillegg så er jeg et nattmenneske. Så det blir ikke mye tid til annet ellers. Men om kveldene pleier jeg å skrive litt, avslutter Holte.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.