RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Pandox skal ta over drfiten av Norges mest berømte hotell.
Pandox skal ta over drfiten av Norges mest berømte hotell. Foto: Promo

Grand Hotel skal totalrenoveres

Med nye eiere og 150 friske millioner, skal Grand Hotel bli mer fasjonabelt enn noen sinne.

SENTRUM: - Vi må blant annet se på hvilke trender internasjonalt som vi skal inkludere i hotellet. Og vi snakker både design, materialvalg, teknologi, smaker og lukter. Men vi må og skal være varsomme, sier administrerende direktør i Pandox, Anders Nissen til Dagens Næringsliv.

De siste årene har Eiendomsspar-eide Grand Hotel vært drevet av Scandic. Men nå skal altså Pandox overta driften. Årsaken skal være at eier Christian Ringnes ønsker et mer eksklusivt preg på det ærverdige hotellet. 

- Scandic kunne ikke levere det Grand fortjener
- Jeg følte rett og slett ikke Scandic kunne levere det Grand fortjener. Jeg var redd for å ødelegge Grand som den institusjonen hotellet er. Grand er ikke hvilken som helst hotellbygning. Jeg leier jo ikke ut Ekebergrestauranten til kebabrestaurant. Uten sammenligning forøvrig, altså, sier Ringnes til DN. 

Den vurderingen er også Scandic enige i.

- Med våre rundt 230 Scandic-hotell i 8 land har vi naturlig nok veldig sterkt fokus på å rendyrke Scandics konsepter og varemerke, og i dette perspektivet inngår ikke denne hotelltypen. Grand Hotel er et unikt hotell med en atmosfære og historie som svært få hoteller kan måle seg med. Vi er sikre på at hotellets egenart best blir ivaretatt som en selvstendig merkevare, og ønsker hotellet, dets eiere og ansatte lykke til videre, sier Steen-Mevold.

Les også: - Det er bare de bitre og ensomme som ikke har flyttet til Oslo

- En stor ære
Og dermed falt valget på Pandox, som får 150 millioner Ringnes-kroner å boltre seg med når de overtar driften 1. mars neste år.

- Det er en stor ære å overta ansvaret for driften av Grand Hotel Oslo. Avtalen er en viktig milepel i vår strategi om å inngå leieavtaler med selskaper utenfor Pandox-gruppen. Vi ser frem mot å inngå flere lignende avtaler i tiden som kommer, sier Nissen i en pressemelding mandag morgen.

Pandox Operations står allerede i dag for hotelldrift av 16 heleide hoteller, og gjennom avtalen med Eiendomsspar blir selskapet nå også hotelloperatør for en ekstern partner.

Grand Hotel Oslo er Norges mest berømte og tradisjonsrike hotell, og har siden åpningen i 1874 gjennomgått en lang rekke ombygninger og moderniseringer.

Hotellet har 292 rom, inklusive 54 suiter, en stor konferanseavdeling og et eksklusivt spa.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere