*Nettavisen* Nyheter.

Grand Prix for gocart-entusiaster

Deltagerne venter på klarsignal til innledende kvalikk-løp under oslomesterskapet i gocart.

Farts-fantomer i alle aldre stilte på startsstreken under KNA Oslo Classic Carting Cup på Harald Huysmans innendørs gocart-bane.

Klikk på bildet for å forstørre.

Camilla Møller Johansen (24) lå noen sekunder etter pappa Morten Johansen (55) etter de første løpene.

Klikk på bildet for å forstørre.

Terje Fevåg er mellomfornøyd med sin sisteplass i c-finalen, men storfornøyd med arrangementet.

ALNABRU: For Camilla Møller Johansen (24) er ikke oslomesterskapet i gocart kun en konkurranse om best tid. Viktigere er det å slå pappa Morten Johansen (55).

Jeg er forsåvidt fornøyd etter de to første kvalikk-løpene. Det verste er at jeg ennå ikke har slått pappa, sier 24-åringen.

Bil-interessen har hun arvet fra sin far, og Nesodden-jenta har motorsport som hobby. Hun kjører Standard Production, som er en NM-klasse i asfalt-racing. Gocart har hun derimot ikke kjørt så ofte, og innrømmer at hun syns det er gøy på tross av at hun er vant til større biler.

Det er nok litt utradisjonelt for en jente å drive med motorsport. Det er vanskelig å få med venner på arrangementer, så det blir som regel meg og pappa som reiser rundt, forteller Camilla Møller Johansen.

Gentlemen på tivoli

Alle påmeldte til mesterskapet måtte møte til obligatorisk innføringskurs før selve kjøringen. Magnus Monsen stilte som representant for bedriftsserien for gocart, og han er en flittig bruker og bidragsyter hos Harald Huysman Karting.

Monsen kom med en rekke hint og tips til nye og rutinerte førere, mens han gikk gjennom bane og regler.

Dette er en gentlemanssport, hovedsaken er å ha det gøy. Kræsjing og tulle-kjøring er for tivoli, sier Monsen, før han sender 34 gocart-entusiaster og én journalist ned til banen.

Det viktigste er å delta

Raskt blir jeg klar over, der jeg sitter bak rattet i cart nr. 9, at tivolireglene absolutt lever. Rudolf Blodstrupmoen og Mysil Bergsprekken snerrer forbi, sammen med samtlige deltagere, mens nr. 9 blir stående i et hjørne etter en heftig snurr.

Likevel skal det ikke mange rundene til før man får kontroll over de åtte hestekreftene som drar og hiver deg over tre rettstrekker, gjennom fem hårnålssvinger, til sammen 296 meter rundt og rundt, i opptil 50 km/t.

Topp-tidene uteblir for min del, og jeg leverer tilbake utstyret etter endt kvalikk-løp, og overlater banen til de mer ihuga gocart-entusiastene.

Og de vil motorsport-miljøet i Oslo ha flere av.

Vil bygge gocart-miljø i Oslo

Dette er første gang vi arrangerert et slikt mesterskap. Målet er å få opp interessen og få i gang rekrutteringen, slik at vi kan bygge et gocart-miljø i Oslo, sier Terje Fevåg.

Han sitter i styret i KNA Oslo og omegn, som står som arrangør av mesterskapet, sammen med Harald Huysman karting AS.

Fevåg jobber særlig mot ungdom i arbeidet med å etablere et miljø, nedre aldersgrense for å kjøre er 15 år, og det finnes også en barnebane for yngre sjåfører på gokart-senteret på Alnabru.

De gamle er eldst

Etter alle innledende runder, deles deltagerne opp i flere finaler, alt etter hvor gode tider de klarte. Camilla Møller Johansen er klar for b-finale sammen med pappa.

Vi kan jo bytte bil og nummer før start, kanskje du har sjanse til å slå meg da, spøker pappa Morten Johansen.

Og etter endt finaleløp er det mulig Camilla angrer på at hun ikke tok imot tilbudet. Hun oppnår en respektabel fjerdeplass i b-finalen, mens pappa tar imot pokal for nest beste tid.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.