*Nettavisen* Nyheter.

Granitt for de unge

Granittrock har lagt enda et vellykket arrangement bak seg. For fjerde gang har tusenvis av musikk- elskere i alle aldre tatt del i den unike dugnadsfestivalen. Med Celine og Malin, Ronny Pøbel, Raga Rockers, Surferosa, Bjølsen Valsemølle og Åge var det tilbud for de fleste aldersklasser. Selv om årets program kanskje i større grad enn tidligere appellerte mest til foreldregenerasjonen. Det er ikke alle unge som synes Åge Aleksandersen eller Bjølsen Valsemølle er like hipt som Big Bang og Turboneger.

Det er en spennende utfordring for arrangørene. For det er ikke lett å få andre enn norske artister til å stille opp på en slik konsert, der gratis inngang, rusfritt konsept, offentlig støtte og avslag i artisthonorarene er blant forutsetningene. Det er en imponerende liste norske artister som har stilt opp for Granittrock, ikke bare i år. Backstreet Girls, DumDum Boys, Turboneger, Big Bang, Madcon, CC Cowboys, Wig Wam Carpe Diem, for å nevne noen det er i det hele tatt vanskeligere å toppe listen for hvert år.

Det er selvsagt imponerende det de har fått til i Steinbruddet og i Badedammen ved Arena Lillomarka. Det er en fantastisk stemning og det er et rusfritt og gratis tilbud om konsertopplevelse for alle. Og festivalbransjen er krevende. Flere har slitt mer enn tidligere i år. Quart gikk konkurs, og en festival som Storåsfestivalen hadde færre besøkende enn ifjor. Det meldes om hardere konkurranse om publikum år for år etterhvert som hver by har sin rockefestival.

Fra den spede begynnelsen i 2005 med 3 000 publikummere, til rekordåret 2007 med 40 000 tilhørere, var det kanskje en liten nedgang i år. Likevel er Granittrock blitt en solid bauta over den dugnadsånden bransjen fremviser når det er snakk om å gi ungdom et godt, gratis og rusfritt tilbud i Groruddalen.

Derfor håper vi arrangørene neste år fortsetter å huske at det er de unge som skal få sitt på Granittrock, og at "gubbemusikken" ikke konkurrerer ut den nye rocken som sørger for at festivalen blir kul for de stadig nye ungdomskullene som kommer opp. Så får foreldrene finne seg i at gjengangerne fra NRK1 får en mer beskjeden plass i kommende festivaler.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag