RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Løkka Høyre.
Løkka Høyre.

Granli (H): - Velgerne besnæret av Rødts retorikk

Ulf Granli (H) slår tilbake mot beskyldninger fra Rødt om "småkonger" og "maktkåthet" på Løkka.

Ulf Granli (H) skriver følgende i sin reaksjon på Ragnar Leines (R) uttalelser om politikken på Løkka. Leine raser mot maktkåthet og småkonger på Løkka, men Granli mener følgende:

"Jeg har stor forståelse for Ragnar Leines frustrasjoner i forhold til resultatet av konstitueringen av bydelsutvalg på Grünerløkka og Rødts påståtte forsøk på å snekre sammen en politisk plattform på den sosialistiske siden. Men er glad - på vegne av den frie demokratiske verden - at dette ikke førte noen sted.

Dette prosjektet - som ikke har noe med det valgtekniske å gjøre - ville uansett hatt et problem da det ikke foreligger mange mulighetheter for at Rødt skulle finne mange fellesnevnere politisk sammen med f.eks Arbeiderpartiet.

Rødt vil bl.a. sende alle budsjettforslagene fra et samlet BU tilbake til Rådhuset - alstå ikke vedta et budsjett som går i balanse, hvilket ville satt Bydelsutvalget under administrasjon. Dette har ingen av de øvrige partiene ønsket. For den uinnvidde ville dette fratatt de lokale politikere ethvert handlingsrom og den lokale administrasjon ville kunnet bestemme uten å skjele til oss i BU.

Forkjellene mellom AP og Rødt er følgelig minst like store som avstanden
mellom Ap og de øvrige partiene i BU.

Videre så nekter Rødt å innse at dette kun er valgteknisk samarbeid som forekommer overalt i kommune Norge hvor utfordringene er ulike og hvor evnen til å finne de beste løsningene til beste for velgerne er ulike fordelt blant representantene og ikke alltid samsvarende med ulike politiske preferanser. Hvilket ikke på noen måte endre vårt ansvar i forhold til velgerne. Vi vil levere varene uansett.

Rødt er svært flinke til å unngå å gi et klart svar på de spørsmålene som de blir stilt overfor, som for eksempel: vil det bli avholdt frie valg i Rødts verden?, blir det adgang til å eie sin egen bolig?, vil det bli adgang til å beholde noe av sine opptjente penger?; hvis ja, hvor meget? Kan vi definere partiet som kommunistisk? Osv.

Rødt forsøker å late som det finnes en farbar vei politisk sammen med noen
av de andre i partifloraen, men slik er det selvsagt ikke. Beklageligvis så har de ved denne korsveien fått en del velgere som har latt seg besnære av Rødts retorikk, som i all vesentlighet består av svartmaling av sine politiske motstanderes synspunkter uten å redegjøre i klartekst hvordan verden måtte fremstå hvis de fikk mandat fra velgerne til sette sine politske utopier ut i livet.

Ulf Granli
Gruppeleder BU Høyre Grünerløkka"

Sint? Provosert? Engasjert?

Kontakt Ostkantavisa.no og få fine reaksjoner på nettet!
Send gjerne en epost til redaksjon@ostkantavisa.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere