Granli i skjenketåka

Grünerløkkas gladeste gutt, Ulf Granli fra Høyre, sliter i Østkantavisa 28. januar med å forstå skjenkepolitikken i bydelen. Det meste av problemene hans skyldes riktig nok «skjenkeblekkspruten», som hans eget byråd har innført. Og studerer en intervjuet litt nærmere, så finner en nok at Granli i grunnen forstår ganske godt. Han er bare så inderlig lei seg for at han og vennene hans er i mindretall og ikke får bestemme.

Bystyret bestemt altså i fjor at noen bydeler, blant annet Grünerløkka, som ei prøveordning skal få fastsette skjenketidene lokalt. Dette er Granli og Høyre skeptisk til, fordi de veit at det stort sett er flertall i bydelsutvalget for å ikke ha skjenking til langt på natt i boligstrøk.

Dessverre har bystyret i sin visdom bestemt at lokaldemokratiet ikke skal gjelde i de såkalte blekksprutarmene (Thorvald Meyers gate og Trondheimsveien), der skjenking til klokka 3 inne og klokka 24 ute fortsatt skal være hovedregelen. Mener altså Granli at fordi bystyret har lagt denne begrensinga på hva lokale folkevalgte skal styre, så skal vi heller ikke styre resten? Det kan se sånn ut.

Under behandlinga av saken i bydelsutvalget sa Granli faktisk at Høyre gjerne skulle argumentere overfor byrådet at skjenkeblekkspruten bør avvikles, dersom vi bare blei enig lokalt om fornuftige skjenketider (les: noe Høyre vil ha). Dette er vel da Høyres form for demokrati: «Dersom vi (= Høyre), som er i mindretall lokalt, får avgjøre, så kan det bestemmes lokalt. Ellers går vi (= Høyre) til storebror i rådhuset.»

Så påstår Granli at «de rødgrønne partiene strammet inn på åpningstiden». Jeg veit ikke hvem han regner som rødgrønne, men uansett trur jeg han vil ha vansker med å finne et eineste skjenkested på Grünerløkka som fikk kortere skjenketid pga de nye reglene. Dessverre.

Gudmund Dalsbø

Rødt Grünerløkka

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.