*Nettavisen* Nyheter.

Granli ny nestleder

Høyrepolitikeren gleder seg over å være ny nestleder i Grünerløkka bydelsutvalg.

Ulf Granli fra Høyre tar over nestledervervet i Grünerløkka bydelsutvalg.

GRÜNERLØKKA: Granli, som er leder for Grünerløkka Høyre, tar over etter Venstre-mannen Jarl Alnæs. Han har sittet som nestleder siden kommunevalget 2007. Innsettingen av Granli er i henhold til konstitueringsavtalen som ble inngått mellom Høyre, Venstre, SV og Frp. – Det er en bragd å få en nestleder med to representanter i utvalget. Her får vi en talerstol med tyngde, sier Granli.

Motkandidat

Under bydelsutvalget på onsdag, stilte Ap og Rødt med en motkandidat, Paal Haavorsen fra Ap. Forslaget falt. Dette lå i kortene, siden de andre partiene har en avtale i bunn.

– SV brøt jo ut av den sosialstiske leiren og konstituerte seg med de borgerlige partiene, for å få lederen i BU. Vi har fordelt posisjonene i forhold til konstitueringen, sier han.

Samtidig trer Jarl Alnæs ut av nestledervervet.

– Det ligger ingen dramatikk i dette. SV, H og V ble enige om at H og V skulle dele perioden som nestleder. Dette er snakk om inngåtte avtaler. Det har vært lærerrikt å være nestleder, kommenterer Alnæs.

Når det gjelder betydningen av å være nestleder, har Granli sine tanker.

– Man er ikke utelukkende representant for sitt eget parti, men representerer det brede lag. Fokuset må være på de tverrpolitiske løsningene. Det er en utfordring. Vi står jo brukerne våre nær, og partiene har mange felles mål. Mitt mandat gjelder for hele gruppen. Samtidig får jo også et av byrådspartiene en fremtredende representant i bydelen. Det er bra, sier han.

Granli legger til at Høyre i tidligere valg også har inngått avtaler om verv med Ap.

– Dette går mye på personkjemi, ikke bare partier og politikk, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.