RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gråt av glede da Kongens skijakke kom hjem

Museumsdirektør Karin Berg tok til tårene da Kong Haakon VIIs spesielle skijakke kom til rette i dag kl 12.00.

HOLMENKOLLEN: - Tusen, tusen takk, sier Museumsdirektør Karin Berg mens tårene triller i det  Politistasjonssjef på Majorstua Arne Solberg overleverer Kongens skijakke som ble stjålet tirsdag 8. februar.

Sjokkert da de fant jakken

Jakken ble etter en grundig etterforskning funnet på et renseri på Oslos Østkant, og etterforskerne som fant den kunne opplyse til dittOslo.no at de ansatte på renseriet ble svært sjokkert da de fant ut at de hadde jakken.

LES SAKEN: Kongens skijakke stjålet

Leverte jakken til et renseri

Jakken har et illegalt broderi, som dannet utgangspunkt for Museumsdirektør Karin Bergs bok «Broderiet i Kongens jakke». Fredag 11. februar ble en Oslo-mann pågrepet og siktet for tyveriet, og nå viser det seg altså at mannen hadde levert klenodiet til rens.

Mannen (45) som fremdeles sitter i varetekt nekter fremdeles for å ha noe med tyveriet å gjøre.

- Vi kjenner til han fra tidligere, det er ikke første gang han har stjålet denne typen ting. Han har også tidligere stjålet en gammel politiuniform, fortalte Solberg, som ikke ville kommentere spørsmålet fra Dagbladets journalist om dette er en mann med en spesiell fetisj.

LES OGSÅ: Mann siktet for tyveriet av kongens jakke

Tårevåt gjensynsglede for Karin Berg

Foran et fullsatt pressekorps forteller Berg om den enorme gleden hun nå opplever

- Endelig kommer jakken hjem, sier hun og stråler.

Kongens skijakke

Stasjonssjef på Majorstua polititstasjon, Arne Solberg, med kongens skijakke. FOTO: HEGE BJØRNSDATTER BRAATEN

Minutter etter kommer stasjonssjef på Majorstua polititstasjon, Arne Solberg opp trappen med jakken varsomt i armene. I det journalistene går til side får Berg det første glimt av et stykke historie som betyr så mye for henne.

Solberg overle\verer jakken og Bergs øyne fylles av tårer.

En stor klem

- Dere har virkelig snudd hver sten, hatt fullt fokus og trykk for å finne Kong Haakons skijakke, med dette illegale broderiet. Det er et klenodiet som nå er tilbake, sa hun og ga stasjonssjefen en stor klem.

Jakken har heller ikke blitt renset, og virker å være i utmerket stand. I følge politiet ble jakken levert til renseriet dagen etter at den ble stjålet.

- Dette er en stor dag, og nå i disse VM- dager, stråler Berg.

Kongens skijakke

Broderiet i Kongens skijakke, som ble laget av Sylvia Salvesen, da hun satt fanget på Grini i 1942. FOTO: HEGE BJØRNSDATTER BRAATEN

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere