RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gratis barnehage til 4- og 5-åringene

Under sitt Holmlia- besøk varslet Bjarne Håkon Hanssen gratis kjernetid i barnehagene for alle 4- og 5-åringer i bydelen.

Holmlia: Vi jobber for at alle 4- og 5-åringer i Bydel Søndre Nordstrand og Groruddalen skal få gratis barnehageopphold, fortalte inkluderingsministeren til representanter fra Stiftelsen Holmlia nærmiljø, Holmlia Sportsklubb, kirken og Agenda X.

Samarbeid

Et samarbeid mellom stat og kommune skal finansiere en slik ordning. Målet er å bedre barns muligheter til å lykkes senere fordi de lærer språket før skolestart.

Hanssen la vekt på at innvandring er positivt for Norge og at landet er helt avhengig av innvandrende arbeidskraft.

Vi har lykkes på mange områder i innvandringspolitikken. Innvandring er bra for Norge. Vi må ha mer innvandring i årene som kommer, men må jobbe med så bra integrering som mulig, sa ministeren.

Foreldreengasjement

Både stiftelsen og sportsklubben fikk presentert sine daglige erfaringer og utfordringer i lokalmiljøet.

Statssekretær Libe Riber-Mohn var spesielt interessert i å høre om utfordringene sportsklubben møter i forhold til foreldreengasjement. Daglig leder i klubben Ove Bevolden fortalte at det er langt færre foreldre med innvandrerbakgrunn som engasjerer seg i barnas sportsaktiviteter, mens majoriteten av utøverne har en annen bakgrunn enn norsk.

Også leder i Stiftelsen Holmlia Nærmiljø kunne fortelle om ulike tiltak de har tatt i bruk for å redusere naboproblemer. Blant annet har stiftelsen et team med frivillige som lærer folk å bo.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere