RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gratis bok til 63 000


Badeidyll: Sol og sommer på Rødtvet. Foto: Privat.
Badeidyll: Sol og sommer på Rødtvet. Foto: Privat.
Byantikvaren er klar for å gi ut boka «Oppdag Groruddalen! En kulturhistorisk guide» til alle husstandene i Groruddalen.

GRORUD: Byantikvaren har i samarbeid med Oslo museum, Groruddalen historielag og Bydel Grorud jobbet tett sammen med boken ''Oppdag Groruddalen'' siden høsten 2008.

Boka vil være å finne i alle Groruddalens bokhyller fra og med den 17. mars.

– Det er Groruddalssatsingen som har finansiert boka, og dermed vil alle som bor i bydelene få boka gratis i posten. Etterhvert vil den også være tilgjengelig i bokhandlerne og bibliotekene i Oslo, forteller Ragnhild Sigurdsøn, informasjonsansvarlig hos Byantikvaren.

Hever omdømme

Boken tar for seg mange spennende steder og historier som eksisterer og eksisterte i Groruddalen. De fleste av bokens fortellinger er fra etter 2. verdenskrig.

Prosjektleder for arbeidet med boka, Gry Eliesen, antikvar hos Byantikvaren, er selv født og oppvokst på Høybråten i Oslo. Boka er på hele 168 sider, og rik på illustrasjoner. Målet med utgivelsen er å formidle kunnskaper om nærmiljøets historie og kulturhistoriske verdier først og fremst til beboerne i Groruddalen. For andre interesserte utenfor vil det også fordeles bøker på bibliotek og bokhandlere. Boken kan også kjøpes på Oslo Museum og hos Groruddalens historielag.  

En av bokens aller viktigste ambisjoner er å formidle drabantbyenes historie. Dette er områder som stadig vekk assosieres med negative bilder i den offentlige debatten. Ved å løfte fram drabantbyenes arkitektur- og sosialhistoriske verdier bidrar dette til å heve deres negative omdømme som et ledd i Groruddalssatsingen.

Vanskelig med bilder

Ragnhild Sigurdsøn forteller at det har vært en stor utfordring å velge ut hvilke steder man skulle skrive om.

– Det å finne bilder til boken som viser vanlige menneskers hverdagssituasjoner, var også noe vi slet med. Men med god hjelp fra befolkningen og leting i arkivmateriale klarte vi å finne mange gode illustrasjonsbilder som aldri har vært på trykk før, sier hun.

Utgivelsen av boken vil finne sted onsdag den 17.mars klokken 14 på Veitvet senter, også kjent som den første ''komplette'' drabantbyen i Oslo.

Statsråd Erik Solheim Og Byrådsleder Stian Berger Røsland vil stå for markeringen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere