*Nettavisen* Nyheter.

Gratis Gøteborg-tur i kveld?

  Foto: FOTO: Marianne Holøien

Nordmenn er lite spontane, trodde svensk reiselivsbransje da de stilte seg opp foran Oslo City i dag – og fylte opp en hel buss med spontane Göteborg-farere.

OSLO: – Jeg forstår ikke helt – går bussen nå? I kveld? Hvor skal vi bo?

Reaksjonen er typisk for hva folk har svart når de har støtt på Visit Swedens stand utenfor Oslo City i dag. Svenskene stilte nemlig med følgende invitasjon:

Bli med til Göteborg en hel weekend. Få buss, hotell og inngangsbillett til Liseberg gratis. Og: bussen går klokken 17.00. I dag!

«Lite spontane»

– Bakgrunnen er en undersøkelse vi har gjort om spontaniteten blant nordmenn. 61 prosent svarer at nordmenn ikke er særlig spontane. Da regnet vi jo med at det ville bli vanskelig å rekruttere, sier pr-manager Karianne Berg Berntsen i Visit Sweden.

Da dittOslo var innom ved 13-tiden, hadde hun og kollegene full buss. Flere sto i kø for å bli med i trekningen.

Klar for Göteborg

– Jeg er pensjonist, alene og liker å reise, så dette er ikke noe problem, sier Arnfinn Fredriksen fra Teisen, en av de spontane som kastet seg over svenskenes tilbud i dag. De eneste sikre planene han har for en eventuell Göteborg-tur, er å legge Liseberg-adgangskortet på hylla:

– Liseberg er nok ikke noe for meg, humrer Fredriksen, som overhodet ikke er enig i at nordmenn er lite spontane.

KLAR FOR TUR:

Arnfinn Fredriksen fra Teisen viser ekte spontanitet og hiver seg på en gratis Gøteborg-tur. Avreise fredag klokka 17. FOTO: MARIANNE HOLØIEN

– Det er bare å se hvordan nordmenn handler klær og mat til tross for hvor dyrt det er her, sier han.

Lite «partynorsker»

Det er for øvrig ingen fare for at bussen blir fylt til randen av «partynorsker». Berntsen kan fortelle at barnefamiliene har dominert blant dem som har skrevet seg på. I tillegg har flere pensjonister og noen ungdommer meldt seg på.

– Vi har blant annet truffet på en studentfamilie som ellers ikke har råd til ferie i år. Og vi har vært veldig nøye med å presisere at dette ikke skal være en gratisbillett hjem for folk som bor i Göteborg, sier Berntsen.

I undersøkelsen opplyste for øvrig 85 prosent av de spurte nordmenn at de aldri i livet har angret på at de har vært spontane. Hele seansen til Visit Sweden er selvfølgelig et jippo for å friste flere nordmenn til å feriere i Sverige.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.