*Nettavisen* Nyheter.

Gratis kos og moro med dyra på EKT

Søndag 19. oktober er det åpen dag på EKT Husdyrpark på Ekeberg. Der kan både store og små få nærkontakt med dyra. Foto: FOTO: JACOB KIRKEVAAG

Søndag 19. oktober er det åpen dag hos EKT Husdyrpark med gratis inngang hele dagen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Det blir underholdning i ridehallen på EKT søndag 19. oktober. Foto: Anne-Grethe Ulriksen

Der blir det kos og moro for hele familien fra klokken 10-17.30. Du får mulighet til å hilse på alle husdyrene som går fritt omkring på tunet, ridning i ridehallen og varierte aktiviteter for hele familien. Noen av aktivitetene koster penger, som runderidningen og kjøringen med hest og vogn. Det blir underholdning med hester, som trening i damesadel og voltige, som er gymnastikk til hest.

Se Husdyrparkens hjemmeside for detaljert program.

Julepynt av ull

I varmestuen i 2. etasje kan du være med og tove ull fra gårdens egne spelsauer og lage kuler til å henge på treet og en liten mus av ulla. Husdyrparken har også fått ny kafé i 2 etasje. Hos Det grønne kjøkken spiser du hjemmelaget lunsj, supper og bakverk av økologiske varer.

Les også om kirken som kom fra oven!

Til glede for folk i byen

EKT er både rideskole og en besøksgård. Den ligger på Ekebergsletta og ble startet opp i Jomfrubråtveien i 1954 av Edvin Kjell Thorson. Derfor fikk gården navnet EKT. Han var mannen bak stedets filosofi; at hester og dyr skulle være til glede for folk i byen. EKT Rideskole har i dag i gjennomsnitt 450 rideelever pr. uke.

Dyrene går løse

EKT er en besøksgård der dyrene går løse.

– Vi ønsker at mennesker i alle aldre skal få oppleve dyrelivet på nært hold. Nærkontakt med dyr er viktig for mennesker. Her får man kontakt med hester, kuer, geiter, sauer, griser, kaniner, gjess, høns, påfugler, ender og svaner. Mange får sin første nære opplevelse med dyr hos oss, skriver de på sin hjemmeside.

LES OGSÅ: 48-åring stjal for 48 kroner

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.