Gratis musikktilbud på Mortensrud

Gutta i bandet Murstein var de første som fikk spille i musikkbingen. Her er bassist Bror August Fagerheim (14) i aksjon.

Gutta i bandet Murstein var de første som fikk spille i musikkbingen. Her er bassist Bror August Fagerheim (14) i aksjon. Foto: Foto: Kaja Stabursvik

Kreativ og musikalsk ungdom på Mortensrud har endelig fått et gratis sted å øve.

Klikk på bildet for å forstørre.

Usman Choudri spilte opp til dans for ekstatiske ungdommer på Mortensrud Aktivitetshus. Foto: Foto: Kaja Stabursvik

Klikk på bildet for å forstørre.

Et hundretalls ungdommer møtte opp for å overvære åpningen av musikkbingen. Vokalist i Murstein, Eirik Øverby Vist (13) klippet snoren. Foto: Foto: Kaja Stabursvik

MORTENSRUD: I 2009 startet Kultur- og Kirkedepartementet et prosjekt med å utplassere musikkbinger rundt om i hele Norge. En musikkbinge består av to mobile containere som til sammen rommer 25 kvm lydisolert øvingslokale.

Søndre Nordstrand har fått tildelt to musikkbinger, og den første av de to åpnet fredag utenfor aktivitetshuset på Mortensrud.

Gratis tilbud

Det er Mortensrud Aktivitetssenter som skal stå for driften av musikkbingen, og byrådet håper at musikalsk ungdom vil benytte seg av tilbudet som for øvrig er gratis. Gry Hagen ved aktivitetssenteret forteller at det bare er å skrive seg opp på en liste over tider i musikkbingen for å kunne benytte seg av tilbudet.

- Det har blitt kjøpt inn nytt bandutstyr, så det er praktisk talt bare å sette seg opp på liste om man vil bruke bingen, sier Hagen.

Hun forteller at det lenge har vært et stort behov for et slikt tilbud i bydelen.

Det lokale rockebandet Murstein som var bydelens representant i årets UKM var invitert til å klippe snoren og innvie musikkbingen med en liten konsert, mens BU-leder Nadeem Butt sto for den offisielle talen.

Bassist i Murstein, Bror August Fagheim (14), forteller at det er bra Mortensrud endelig har fått en musikkbinge.

- Før øvde vi på øvingshotellet, men der måtte vi betale, så det er veldig bra at vi kan spille er fra nå av i stedet, sier Bror.

Han og de andre gutta i bandet syntes det for øvrig var stor stas å få innvie bingen. Nærmere hundre nysgjerrige tenåringer hadde møtt opp for å få med seg åpningen av det nye øvingslokalet, og det var stor trengsel inn i bingen for å få en liten smakebit av minikonserten til Murstein.

Kurs

Bydelen håper mange unge ønsker å benytte seg av tilbudet som i første omgang kun fungerer som et øvingslokale.

Utover vinteren vil det i tillegg bli arrangert diverse kurs i musikkbingen, og det utelukkes heller ikke at det kan arrangeres små intimkonserter i den 25 kvadratmeter store containeren.

Lyst til å booke plass i bingen? Send mail til mortensrud.aktivitetshus@bsn.oslo.kommune.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.