*Nettavisen* Nyheter.

Gratis revy av og for ungdom

Denne gjengen står til helgen på scenen på Lindeberg skole i revyen «Stempla». Foto: FOTO: PRIVAT

Til helgen er det klart for revy når ungdomsklubber fra Lindeberg, Furuset, Ellingsrud og Trosterud står på scenen sammen.

LINDEBERG: Det er Lindeberg fritidsklubb som står bak revyen «Stempla». Dette er tredje året på rad de setter opp revy og nå har de styrket laget med seg fritidsklubber fra Furuset, Ellingsrud og Trosterud.

– Prosjektet blir stort i år, og handlingen er lokalt forankret av, om og med ungdom fra Groruddalen. Siden dette er et prosjekt som ønsker å knytte broer på tvers av bydelen, så vel som på tvers av etnisitet, alder, så er forestillingen gratis og åpen for alle, sier Thale Haugenes, klubbleder Lindeberg fritidsklubb.

Revyen går på Lindeberg skole lørdag 6. desember klokken 19.00 og søndag 7. desember klokken 15.00.

Vil nyansere bildet

Et viktig mål med prosjektet er å synliggjøre noen av de positive aktivitetene ungdommene i bydelen gjør. Samtidig har prosjektet eget mål i seg selv: Den stiller viktige spørsmål om hvordan oppvekstmiljøet i Groruddalen fremstilles i media.

– Ungdommene ønsker gjennom revyen å nyansere dette bildet og vise verden hvordan et slikt bilde oppleves av dem som bor her, og hvordan de selv opplever sitt oppvekstmiljø, sier Thale Haugenes.

Stolt ungdom

Revyen har samlet dansere og rappere fra hele Groruddalen og ungdommene har jobbet hardt med forestillingen i mange måneder.

Selve forestillingen er en historie om en jente som flytter til Lindeberg fra et rolig område som langt fra likner Groruddalen.

Tidligere har hun hørt nyheter om vold, slagsmål og andre negative ting om området. Dette gjør henne skeptisk til hvordan dette kommer til å bli.

Når hun endelig flytter til Groruddalen får hun et helt annet og bedre inntrykk. Det er dette ungdommen ønsker å formidle: Groruddalen er ikke så ille som det blir fremstilt i media og har mye positivt å by på.

– Det vi prøver å fortelle at selv om media fremstiller oss på en negativ måte, så velger vi fortsatt å stå for hvem vi og hvor vi kommer fra, skriver ungdommen som er stolt av å komme fra Groruddalen.

Prosjektet støttes med integreringsmidler fra EMI (Enhet for mangfold og integrering) og samarbeidsmidler fra Frifond og Landsforeningen for ungdom og fritid.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag