RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gratis samlivskurs på Nordstrand

Til høsten får 2.000 norske førstegangsforeldre tilbud fra helsestasjonene om gratis samlivskurs for å bedre kunne takle overgangen fra to til tre.

Dagsavisen har snakket med Elise og Dag Ove Høgstavoll som venter sitt første barn i september og som etter jul skal delta på samlivskurs på Nordstrand Helsestasjon.

God veiledning

De sier til Dagsavisen at de tror god veiledning er kjempeviktig for takle den nye hverdagen.
Vi har det helt fint sammen, men tror det kan være lurt å være føre var. Det å få barn kommer til å forandre livet vårt, sier Høgstavoll.
Kurset «Godt samliv» vil fra i høst være tilgjengelig på helsestasjoner i nærmere 160 norske kommuner. Målet med kurset er å gi parene et verktøy slik at de takler hverdagen etter at de har fått barn.
Mange vet ikke hva det innebærer å bli foreldre, sier det unge paret til avisen.
Begge tror det kan bli tøft å få en helt ny sjef i forholdet og håper samlivskurset kan lære dem å kommunisere i situasjoner der det kan være lett å ta frustrasjonen ut på hverandre.
Etter fem søvnløse netter er det sikkert lett å la det gå ut over kona, sier Dag Ove Høgstavoll til Dagsavisen.
Så langt har responsen fra kommunene vært enorm. Vi får også telefoner fra par som etterspør kurs i sine kommuner. I løpet av to måneder er over 150 kommuner påmeldt. Jeg tror kommunene ser betydningen av å jobbe i forkant, sier Unni Bratland, informasjonsansvarlig for «Godt samliv» i barne- ungdoms og familiedirektoratet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere