RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gratis skolefrukt populært på Gran


Ved Gran skole kjenner de seg ikke igjen i svartmalingen av skolefruktordningen.
Ved Gran skole kjenner de seg ikke igjen i svartmalingen av skolefruktordningen.
Over halvparten av ungdomsskolene med gratis skolefrukt har problemer med forsøpling på grunn av frukten, men på Gran skole er ordningen svært populær.

Gran: Nesten 60 prosent av ungdomsskolene med gratis skolefrukt har problemer med forsøpling av skolens område på grunn av frukten, viser en spørreundersøkelse Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG) har fått utført.

Skolefruktansvarlige ved totalt 1.270 skoler har svart på hvor godt de synes ordningen fungerer.

Kjenner seg ikke igjen

På ungdomsskolene, som alle får frukten gratis, mener 58 prosent at det blir mye søppel på grunn av frukten, skriver Nationen. På skoler der over halvparten av elevene er med i ordningen, er 40 prosent ganske eller helt enig i at det blir mye avfall på skoleområdet.

Ved Gran skole kjenner de seg ikke igjen i situasjonsbeskrivelsen.

- Hos oss har ordningen fungert veldig bra, sier prosjektleder for Gran Kunnskapssenter, Knut Helge Granlund til Lokalavisen Groruddalen.

Veldig populært blant ungene

I sommer spådde Sveinung Grimsby ved Matforsk at den gratis skolefruktordningen ville bli en fiasko, et søppelberg til 87 millioner kroner. Spesielt mente han at det var feil å begynne med ungdomstrinnet.

- Ved Gran skole er dette veldig populært blant ungene. Siden dette er en 1-10 skole får alle elevene frukt, og både barne- og ungdomsskoleelevene spiser den. Resten spiser lærerne, forteller Granlund.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere