*Nettavisen* Nyheter.

Gratis «smøremiddag» kan bli dyr fornøyelse

En sentral sjef i Ruter anker dommen for passiv korrupsjon etter tre påspanderte middager fra bussprodusenten Volvo. Foto: Foto: Arkiv

Sjef i Ruter anker dom for passiv korrupsjon

OSLO TINGRETT: Den tidligere sentrale sjefen i kollektivselskapet ble påspandert tre middager i 2009 og 2011 av representanter for Volvo Norge. Ruter-sjefens andel av middagsregningene beløper seg til 4.739 kroner.

Ruter-sjefen var sentral i utarbeidelsen av de tekniske spesifikasjonene i forbindelse med anbudskonkurranser for innkjøp av busstjenester. Saken ble rullet opp i kjølvannet av korrupsjonsskandalen i Unibuss.

Ruter-sjefen ble først tiltalt for korrupsjon, men nektet å vedta et forelegg på 20.000 kroner. Han måtte derfor møte i Oslo tingrett hvor han heller ikke erkjente straffeskyld.

Retten mener middagene er passiv korrupsjon fordi de er egnet til å påvirke Ruter-sjefens tjenestehandling samtidig som han har opptrådt på en slik måte at det skader Ruters omdømme.

De tre middagene var også i strid med Ruters etiske regelverk, et regelverk Ruter-sjefen selv skal ha vært med på å utarbeide noen år tidligere.

Oslo tingrett dømte Ruter-sjefen til en bot på 24.000 kroner, inndragning av 4.739 kroner samt 10.000 kroner i saksomkostninger.

– Han er helt uenig i dommen og har anket den, sier forsvarer Hermann Skard.

Les også:

Dømt for "kenguruaktig" fyllekjøring

Politikvinne (33) kolliderte med 2,5 i promille

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag