RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

En sentral sjef i Ruter anker dommen for passiv korrupsjon etter tre påspanderte middager fra bussprodusenten Volvo.
En sentral sjef i Ruter anker dommen for passiv korrupsjon etter tre påspanderte middager fra bussprodusenten Volvo. Foto: Foto: Arkiv

Gratis «smøremiddag» kan bli dyr fornøyelse

Sjef i Ruter anker dom for passiv korrupsjon

OSLO TINGRETT: Den tidligere sentrale sjefen i kollektivselskapet ble påspandert tre middager i 2009 og 2011 av representanter for Volvo Norge. Ruter-sjefens andel av middagsregningene beløper seg til 4.739 kroner.

Ruter-sjefen var sentral i utarbeidelsen av de tekniske spesifikasjonene i forbindelse med anbudskonkurranser for innkjøp av busstjenester. Saken ble rullet opp i kjølvannet av korrupsjonsskandalen i Unibuss.

Ruter-sjefen ble først tiltalt for korrupsjon, men nektet å vedta et forelegg på 20.000 kroner. Han måtte derfor møte i Oslo tingrett hvor han heller ikke erkjente straffeskyld.

Retten mener middagene er passiv korrupsjon fordi de er egnet til å påvirke Ruter-sjefens tjenestehandling samtidig som han har opptrådt på en slik måte at det skader Ruters omdømme.

De tre middagene var også i strid med Ruters etiske regelverk, et regelverk Ruter-sjefen selv skal ha vært med på å utarbeide noen år tidligere.

Oslo tingrett dømte Ruter-sjefen til en bot på 24.000 kroner, inndragning av 4.739 kroner samt 10.000 kroner i saksomkostninger.

– Han er helt uenig i dommen og har anket den, sier forsvarer Hermann Skard.

Les også:

Dømt for "kenguruaktig" fyllekjøring

Politikvinne (33) kolliderte med 2,5 i promille

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere