RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gratis svømmekurs til helgen


 
 
Over 50 prosent av alle norske 5.klassinger sliter med å svømme. Derfor tilbyr Norges Svømmeforbund og GjensidigeStiftelsen gratis vanntilvenningskurs for 40 barn i Tøyenbadet.

TØYEN: I følge en fersk undersøkelse viser det seg at 51 prosent av norske 5. klassinger som ikke kan svømme 200 meter uten svømmehjelpemidler.

Selv om andelen som har svømmeundervisning har økt har ikke barnas svømmeferdigheter blitt bedre.

De fleste lærer fortsatt å svømme av foreldrene sine eller på svømmekurs og dette kan lett skape forskjeller blant barn med ulike ressurser. Det viser seg også at det er store ulikheter på hvordan svømmeundervisning blir prioritert rundt omkring i landet.

Derfor tilbyr Norges Svømmeforbund og GjensidigeStiftelsen gratis vanntilvenningskurs for 40 barn i Tøyenbadet i perioden 11.-14.juli.

- Vi hadde litt penger til overs, så vi fant ut at vi kunne lage et kurs i forbindelse med Norgesmesterskapet som er samtidig. Men vi er avhengig at barn melder seg på for at det skal bli kurs. Foreløpig er det få som har meldt seg på, sier idrettskonsulent i Norges Svømmeforbund, Ingrid Haslev Anmarkrud, til Lokalavisen.


Kurset starter klokken 12.30 og varer til klokken 15.00.

Ønsker du å melde på din unge kan du sende en mail til brita@medley.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere