*Nettavisen* Nyheter.

Gratis vinterglede

Bjerke Frivillighetssentral åpnet fredag en utlåns- sentral på Årvoll gård. De vil låne ut sport- og fritids- utstyr til barn og unge i Bydel Bjerke. Helt gratis.

Bjerke: Bjørn Sjøli Hansen er ansvarlig for prosjektet. Det drives fra kontoret til Frivillighetssentralen i Stabburet på Årvoll gård. Utstyret oppbevares på et rom på høyloftet.
- Vi har kjøpt inn vintersportsutstyr for rundt 90.000 kroner. Det er akebrett, alpintutstyr, langrennski, hockeyskøyter, danseskøyter og snowboard. Alt utstyret er splitter nytt, forteller Sjøli Hansen.
- Jeg føler meg nesten som en liten unge, jeg gleder veldig til å komme ordentlig i gang, smiler han.
- Se så flott alt er da!
Hjemmesiden til Frivillighetssentralen inneholder all informasjon om hva slags utstyr de tilbyr, og hvilke størrelser det kommer i. Det koster ingenting å leie utstyret. Du må betale et depositum på 200 kroner, som du får tilbake når du returnerer det du har lånt. Om skiene er brukket eller liknende, vil du ikke få tilbake depositumet. Du kan låne utstyret i maks en uke.
- Vi vil jo at flest mulig skal få mulighet til å benytte seg av oss, og da er det klart vi må ha en maksimumstid på utlån, forteller Sjøli Hansen.

En trigger

- Det er ikke alle foreldre som har råd til å gi barna sine dyrt vintersportsutstyr. Dette gjør at barna går glipp av mange gode opplevelser. Vi vil inspirere ungdom som ikke har utstyr selv, til å komme seg ut i naturen og være aktive. Vi vil gi dem en smakebit, trigge dem litt. Dessuten gir vi dem muligheten til å sjekke om for eksempel slalåm er noe for dem, før de går til innkjøp av dyre ski. Det skal også nevnes at barn vokser fort, og at det fort kan bli dyrt å holde tritt med sportsutstyr i riktig størrelse, forklarer Hansen.

Mest vintersport

Foreløpig har de kun kjøpt inn vintersportutsstyr, dette på bakgrunn av erfaringer fra andre frivillighetssentraler som låner ut sportsutsyr. Ski og skøyter er mer populært enn sommerutstyr. Da er det gjerne fotball og bading som gjelder.
Men Sjølie Hansen forteller at de har holdt igjen litt penger, slik at de har mulighet til å kjøpe utstyr på oppfordring fra de unge brukerne.
- Ungdommen må gi oss tilbakemelding om hva de vil at vi skal låne ut, om mange ønsker for eksempel vannski, vil vi da gå til innkjøp av vannski. Så det er bare å komme med ønskelister. Foreløpig har vi i hvertfall kommet frem til å kjøpe en kano.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag